ΑΑΔΕ: Μισός τόνος φυσικής κόκας, αξίας 1.500.000 ευρώ, κατασχέθηκε στο Ελ. Βενιζέλος
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Οικονομία
Ποσότητα μισού τόνου από τη ναρκωτική ουσία KHAT εντόπισαν και κατάσχεσαν ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στον Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».
To KHAT, η φυσική κόκα, όπως αποκαλείται, είναι μια ψυχοτρόπος εξαρτησιογόνος ουσία, προερχόμενη από το φυτό CathaEdulis, που καλλιεργείται στο Κέρας της Αφρικής, στη Νότια Αραβική Χερσόνησο και κατά μήκος της ανατολικής Αφρικανικής ακτής.
Η παράνομη ουσία ήταν κρυμμένη μέσα σε τέσσερις φορτωτικές με εμπορεύματα δηλωμένα ως κουρτίνες, σεντόνια και υφάσματα, διαμετακομιζόμενα από το Ισραήλ με τελικό προορισμό τις ΗΠΑ. Σε δειγματοληπτικό έλεγχο, που πραγματοποίησαν οι ελεγκτές του τμήματος Δίωξης Λαθρεμπορίου του Τελωνείου Αερολιμένα Αθηνών, στην αποθήκη προσωρινής εναπόθεσης εμπορευμάτων του αεροδρομίου, εντόπισαν τα κρυμμένα δέματα με τα αποξηραμένα φύλλα του KHAT και κατέσχεσαν συνολική ποσότητα μισού τόνου. Εκτιμάται ότι η αξία της κατασχεθείσας ποσότητας κυμαίνεται στο 1.500.000 ευρώ.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα εύρεσης της συγκεκριμένης ναρκωτικής ουσίας (η προηγούμενη πάλι στο ΔΑΑ, 458 κιλά, στις 4.12.2014).Η τελευταία ήταν το 2022, στο ΔΑΑ, 34 κιλα.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Καλλικράτεια Χαλκιδικής, σε εξέλιξη στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης και το Κιλκίς
- Ανδριανός: Η διατήρηση της παρέκκλισης του ελάχιστου ορίου ολικών στερολών για τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα Κορωνέικης συνιστά ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για την ελληνική ελαιοκομία
- Συνεταιρισμοί για έναν ειρηνικό κόσμο
- Ανδριανός: Με απόφαση του Υπουργού Μαργαρίτη Σχοινά συστήνεται Επιστημονική Ομάδα Εργασίας για το Ελληνικό Μέλι και τα Μελισσοκομικά Προϊόντα
- Αθανάσιος Καββαδάς στη Βουλή: Πιλοτικό πρόγραμμα 1,5 εκατ. ευρώ για τον λαγοκέφαλο










