Απ. Βεσυρόπουλος: "Υπερπλεόνασμα με εσωτερική στάση πληρωμών - Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει οδηγήσει τους πολίτες και την οικονομία σε πλήρες αδιέξοδο"
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Οικονομία
Ο Αν. Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας Βουλευτής Ημαθίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τα στοιχεία Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού Σεπτεμβρίου:
«Τα στοιχεία Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, αποτυπώνουν το μήνα Σεπτέμβριο υστέρηση εσόδων της τάξης των 177 εκατ. ευρώ στο φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων και 69 εκ. ευρώ στους φόρους περιουσίας (ΕΝΦΙΑ), με τη σωρευτική υστέρηση στους άμεσους φόρους να αγγίζει, στο εννεάμηνο του έτους, τα 400 εκατ. ευρώ.
Επιβεβαιώνεται έτσι ότι οι πολίτες, εξαιτίας του κυβερνητικού παραλογισμού της υπερφορολόγησης, δεν έχουν πλέον άλλες αντοχές και η φοροδοτική τους ικανότητα έχει εξαντληθεί. Και να σκεφτεί κανείς ότι, για να επιτευχθούν οι στόχοι του Προϋπολογισμού, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν ακόμη 14 δισ. ευρώ σε φόρους μέχρι το τέλος του χρόνου.
Την ίδια στιγμή το υπερπλεόνασμα που παρουσιάζει η κυβέρνηση επιτυγχάνεται με την εσωτερική στάση πληρωμών, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και στις πρωτογενείς δαπάνες, και με την υστέρηση που παρουσιάζουν οι επιστροφές φόρων κατά 507 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου. Ταυτόχρονα, τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης και οι κατασχέσεις καλπάζουν, όπως αποτυπώνεται στα αυξημένα έσοδα από παρελθόντα οικονομικά έτη.
Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει οδηγήσει τους πολίτες και την οικονομία σε πλήρες αδιέξοδο.
Η Νέα Δημοκρατία θα βάλει τέλος σε αυτό τον παραλογισμό. Στον πυρήνα της δικής μας πολιτικής είναι η μείωση των φόρων, που θα δώσει ώθηση στην πραγματική οικονομία και θα προσελκύσει επενδύσεις συμβάλλοντας στην επίτευξη υψηλών και βιώσιμων ρυθμών ανάπτυξης».
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρωμές 13,1 εκατ. ευρώ σε 70.652 παραγωγούς
- Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το νομοσχέδιο για τη μετάβαση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ – Τρεις μεγάλες αλλαγές
- Παιδιατρικές Πρώτες Βοήθειες: Γνώση Ζωής για Όσους Φροντίζουν Παιδιά
- Ενημέρωση Εμπορικού Συλλόγου Βεροίας για όσους καταστηματάρχες θελήσουν να συμμετάσχουν στην Black Friday
- Η άρδευση της Ημαθίας και οι αποζημιώσεις αγροτών και κτηνοτρόφων στην ατζέντα της συζήτησης Τσαβδαρίδη με Τσιάρα











