Λάκης Βασιλειάδης: Οριστική λύση για τους αμβυκούχους
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Πολιτική
Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης έπειτα από επικοινωνία με τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομία και Οικονομικών ανακοίνωσε πως δόθηκε οριστική λύση με υπουργική απόφαση (ΦΕΚ Β’ 5465/13.10.2025) για την διαδικασία της απόσταξης. Η απόφαση αυτή στηρίζει την αγροτική οικονομία και την τοπική παραγωγή καθώς αίρει τους περιορισμούς στην χρήση μηχανισμών καύσης από τους παραδοσιακούς αμβυκούχους – ιδιοκτήτες καζανιών.
Η απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών δίνει μια σημαντική λύση στους επαγγελματίες που προσπαθούν να διατηρήσουν μια παράδοση χρόνων, βγάζοντάς τους από τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν. Η απόφαση αυτή προστατεύει μια ζωντανή παράδοση ετών και ενισχύει την τοπική παραγωγή και ταυτότητα.
Σχετικά με την εξέλιξη αυτή ο Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε:
«Η στήριξη των πολιτών και των επαγγελματιών σε κάθε επίπεδο αποτελεί μια βασική βλέψη της κυβέρνησης και γι’ αυτό με κάθε τρόπο επιχειρείται να εισακούγονται τα προβλήματα που έρχονται τεκμηριωμένα και ολοκληρωμένα στη κεντρική διοίκηση. Ήταν ένα θέμα που είχα θέσει και εγώ στον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών κ. Γ. Κώτσηρα, όπως και άλλοι συνάδελφοι βουλευτές της επαρχίας. Τον ευχαριστώ που για άλλη μια φορά για την αγαστή συνεργασία μας».
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Αποζημιώσεις για παγετούς, παραμορφωτική ασθένεια και χαμηλές τιμές ροδάκινων στην επίσκεψη κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ στο μπλόκο της Κουλούρας
- Δήμος Βέροιας: Έκκληση για Αποφυγή Πλημμυρικών Ζωνών και Ιρλανδικών Διαβάσεων λόγω Έντονων Καιρικών Φαινομένων
- Καλλιεργείς ή σκέφτεσαι να καλλιεργήσεις αμύγδαλα?
- Μήνυμα Τσιάρα προς αγρότες: Η λύση έρχεται μόνο στο τραπέζι του διαλόγου- Όποιος δεν προσέρχεται στο διάλογο αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί
- Στήνεται νέο ΜΠΛΟΚΟ στη διασταύρωση του Σιδηροδρομικού Σταθμού Νάουσας











