Οικολογία - Πράσινη Λύση : Απαράδεκτες οι συνθήκες στην δομή προσφύγων στην θέση Κλειδί του Δήμου Σιντικής
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Πολιτική
Από το προηγούμενο Σάββατο έχουν μεταφερθεί στην θέση "Κλειδί" του Δήμου Σιντικής εξακόσιοι τρεις πρόσφυγες και μετανάστες, οικογένειες στην πλειονότητά τους μαζί με οκτώ ασυνόδευτα. Την στιγμή της άφιξης του, αλλά και μέχρι σήμερα η κατασκευή της υπαίθριας δομής (απλές σκηνές των πέντε ατόμων) δεν έχει ολοκληρωθεί.
Όπως καταγγέλλει με ανακοίνωση της η ένωση αστυνομικών υπαλλήλων Σερρών δεν υπάρχει ακόμη νερό στη δομή, ενώ πραγματοποιούνται εργασίες για άντληση νερού από γεώτρηση, δεν υπάρχει ακόμη σύνδεση ρεύματος και η τροφοδοσία ενέργειας γίνεται με γεννήτρια, ενώ δεν υπάρχει καμία μέριμνα για διάθεση υγειονομικού υλικού (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά).
Επιπρόσθετα, η "δομή" στερείται πιστοποιητικού πυρασφάλειας με μια και μόνο θύρα εισόδου-εξόδου, ενώ στο χώρο θα βρίσκονται εγκατεστημένες σε πολύ κοντινές αποστάσεις μεταξύ τους πλαστικές σκηνές, με ότι αυτό συνεπάγεται, αν εκδηλωθεί πυρκαγιά σε μια από αυτές και το πώς θα επιχειρηθεί η κατάσβεση της.
Ένα ακόμη επιβαρυντικό στοιχείο είναι πως η χωροθέτηση της "δομής" φαίνεται να έχει γίνει σε σημείο που φαίνεται να μην διαθέτει καμία αντιπλημμυρική προστασία, ενώ η μορφολογία του εδάφους προμηνύει καταστροφή στην περίπτωση στιγμιαίας πλημμύρας. Επιπρόσθετα, η όλη λεκάνη απορροής στην οποία βρίσκεται το συγκεκριμένο καμπ είναι εντός της Ζώνης δυνητικά υψηλού κινδύνου πλημμύρας, όπως αυτές έχουν καθοριστεί από το Υπουργείο περιβάλλοντος.
Η Οικολογία - Πράσινη Λύση καλεί το Υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής να ασχοληθεί σοβαρά με το ζήτημα και να λύσει άμεσα όλα τα προβλήματα, αν όχι να αλλάξει την χωροθέτηση της δομής πριν θρηνήσουμε θύματα αθώους ανθρώπους ή δημιουργηθεί μια υγειονομική βόμβα με απρόβλεπτες συνέπειες για την Δημόσια υγεία.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέος κύκλος ερευνών μετά την έφοδο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στην Κτηνιατρική Υπηρεσία Τρικάλων
- Συνελήφθη σε περιοχή της Πέλλας ένας άνδρας για χιλιάδες παράνομα καπνικά προϊόντα
- Μ. Σχοινάς από την ΚΕΔΕ: Κλείνει μια ιστορική εκκρεμότητα στη Μεσσηνία, άμεσα οι υπογραφές για το Μιναγιώτικο φράγμα – Πάνω από 1 δις για αρδευτικά έργα και αγροτική οδοποιία
- HELLO σε όσα έρχονται, CIAO σε όσα σε κρατούν πίσω! Επένδυσε στις ξένες γλώσσες με την Easy Education!
- Κουρέτας: Άμεση παρέμβαση στο ΥΠΑΑΤ και τον ΕΛΓΑ για την προστασία των ελαιοπαραγωγών σε Μαγνησία, Σποράδες και Λάρισα










