Θεοδώρα Τζάκρη: Στη Βουλή για την παράταση καταβολής του επιδόματος ανεργίας στους δασεργάτες και τους οικοδόμους
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Πολιτική
Αναφορά στη Βουλή, με την οποία αιτείται την παράταση καταβολής του επιδόματος ανεργίας στους δασεργάτες και τους οικοδόμους, για δύο μήνες, κατέθεσε η βουλευτής Πέλλας με τον ΣΥΡΙΖΑ, κ. Θεοδώρα Τζάκρη.
Με αυτόν τον τρόπο και μετά από σχετικό αίτημα της Διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας και Αλμωπίας προς την ίδια, η βουλευτής προωθεί το δίκαιο αίτημα της συμπερίληψης των δασεργατών και των οικοδόμων στη ρύθμιση που πρόκειται να φέρει το Υπουργείο Εργασίας, με νέα ΠΝΠ, η οποία προβλέπει πως οι άνεργοι των οποίων το δικαίωμα λήψης επιδόματος έληξε ή λήγει το πρώτο τρίμηνο του 2020, δικαιούνται παράταση καταβολής της επιδότησης ανεργίας για 2 ακόμα μήνες, λόγω των ειδικών συνθηκών που δημιουργεί η πανδημία.
Μετά την κατάθεση της Αναφοράς, η κ. Τζάκρη έκανε την εξής δήλωση: «Οι δασεργάτες και οι οικοδόμοι δεν είναι δίκαιο και δεν πρέπει, σε καμία περίπτωση να εξαιρεθούν από τη νέα ρύθμιση του Υπουργείου Εργασίας. Η συμπερίληψή τους στη δίμηνη παράταση καταβολής του επιδόματος ανεργίας, λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, είναι το ελάχιστο που μπορεί και οφείλει να κάνει το Κράτος για εκείνους. Αναμένω ο Υπουργός Εργασίας να λάβει υπόψη το αίτημά μου και να πράξει το αυτονόητο».
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέος κύκλος ερευνών μετά την έφοδο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στην Κτηνιατρική Υπηρεσία Τρικάλων
- Συνελήφθη σε περιοχή της Πέλλας ένας άνδρας για χιλιάδες παράνομα καπνικά προϊόντα
- Μ. Σχοινάς από την ΚΕΔΕ: Κλείνει μια ιστορική εκκρεμότητα στη Μεσσηνία, άμεσα οι υπογραφές για το Μιναγιώτικο φράγμα – Πάνω από 1 δις για αρδευτικά έργα και αγροτική οδοποιία
- HELLO σε όσα έρχονται, CIAO σε όσα σε κρατούν πίσω! Επένδυσε στις ξένες γλώσσες με την Easy Education!
- Κουρέτας: Άμεση παρέμβαση στο ΥΠΑΑΤ και τον ΕΛΓΑ για την προστασία των ελαιοπαραγωγών σε Μαγνησία, Σποράδες και Λάρισα










