Σύσταση ομάδας εργασίας ΠΕΓΔΥ για τη συμφωνία ΕΕ–Mercosur
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Κόσμος
Σύσταση Ομάδας Εργασίας ΠΕΓΔΥ για τη Συμφωνία ΕΕ–Mercosur
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΓΔΥ) αποφάσισε τη συγκρότηση Ομάδας Εργασίας για τη Συμφωνία Εταιρικής Σχέσης Ευρωπαϊκής Ένωσης – Mercosur, αναλαμβάνοντας υπεύθυνα μια πρωτοβουλία ουσιαστικής παρέμβασης σε ένα ζήτημα με σοβαρές επιπτώσεις για τον ελληνικό αγροδιατροφικό τομέα, την αγροτική παραγωγή και το σύστημα των επίσημων ελέγχων της χώρας.
Σε μια περίοδο όπου η συγκεκριμένη συμφωνία αποτελεί αντικείμενο έντονου προβληματισμού και θεσμικής διερεύνησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η ΠΕΓΔΥ επιλέγει να μην παρακολουθεί παθητικά τις εξελίξεις. Αντίθετα, παρεμβαίνει με όρους επιστημονικής τεκμηρίωσης και υπευθυνότητας, αναδεικνύοντας τον ρόλο των γεωπόνων των δημοσίων υπηρεσιών ως κρίσιμου πυλώνα προστασίας του δημοσίου συμφέροντος, του καταναλωτή και της εγχώριας παραγωγής.
Η Ομάδα Εργασίας έχει ως αποστολή την τεκμηριωμένη αποτίμηση των επιπτώσεων της Συμφωνίας ΕΕ–Mercosur, την ανάδειξη κινδύνων και προκλήσεων για ευαίσθητους παραγωγικούς κλάδους, καθώς και τη διατύπωση ρεαλιστικών και εφαρμόσιμων προτάσεων πολιτικής. Παράλληλα, θα εξετάσει ζητήματα που αφορούν την επάρκεια και ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών, στο πλαίσιο τόσο των διεθνών εμπορικών συμφωνιών όσο και της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.
Η Ομάδα Εργασίας συγκροτείται από τους:
Αθανάσιο Σαρόπουλο (Συντονιστή),
Ιωάννη Αμαξόπουλο,
Χρήστο Αραμπατζή,
Αριστείδη Γκολφινόπουλο,
Μελίνα Διαμαντή,
Νικόλαο Κολάτσο,
Ξενοφώντα Μαρκαντωνάτο,
Δημήτριο Σταυρίδη,
Παρθένα Χαραλαμπίδου.
Η ΠΕΓΔΥ δηλώνει με σαφήνεια ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί ως υπεύθυνος, αξιόπιστος και τεκμηριωμένος συνομιλητής της Πολιτείας και της κοινωνίας, υπερασπιζόμενη τον ρόλο των γεωπόνων των δημοσίων υπηρεσιών και συμβάλλοντας ουσιαστικά στον δημόσιο διάλογο για το μέλλον της αγροτικής παραγωγής και της αγροδιατροφικής πολιτικής της χώρας.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Λύση από Τάσο Μπαρτζώκα για το Δάσος της Φυτειάς με νομοθετική ρύθμιση - Σε συνέχεια των προσπαθειών του Απόστολου Βεσυρόπουλου
- Φροντιστήρια Πουκαμισάς: Η Επιτυχία θέλει Σύστημα!- Προεγγραφές στα Χειμερινά Τμήματα!
- Μουντιάλ 2026: O εφιάλτης των κεραυνών, ο μεγάλος κίνδυνος
- Πρόσκληση 4 εκατ. ευρώ για την υποστήριξη του χωροταξικού σχεδιασμού των υδατοκαλλιεργειών
- Άμεση παρέμβαση Καρασμάνη για την αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος των παραγωγών μηδικής (τριφυλλιού) της Πέλλας










