UEFA: Ξεκινάει το πρόγραμμα ορθίων στις διοργανώσεις της
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αθλητικά
Η UEFA, μετά την έγκριση της εκτελεστικής επιτροπής της, ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη του προγράμματος "Standing Facilities Observer" για τη χρήση των λεγόμενων «ασφαλών περιοχών ορθίων» (safe standing area) από τους θεατές, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν τους αγώνες των ομάδων που θα συμμετέχουν στις διοργανώσεις της των ανδρών κατά τη διάρκεια της σεζόν 2022/23 σε Αγγλία, Γερμανία και Γαλλία.
Ο στόχος είναι να αξιολογηθεί εάν και υπό ποιες συνθήκες μπορεί να εισαχθεί με ασφάλεια στις διοργανώσεις της UEFA, όπως αναφέρει η εξειδικευμένη ιταλική ιστοσελίδα calcio e finanza.
Οι «ασφαλείς περιοχές ορθίων» είναι οι χώροι όπου οι φίλαθλοι μπορούν να παρακολουθούν τους αγώνες όρθιοι, χάρη σε ένα συγκεκριμένο σύστημα καθισμάτων (που ονομάζεται "rail seating") που προσφέρει αυτή τη δυνατότητα με επαρκή ασφάλεια.
Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αυξανόμενη τάση προς τη χρήση θέσεων όρθιων.
Έχει ήδη εγκριθεί και εφαρμόζεται σε εθνικό επίπεδο σε Αγγλία, Γερμανία και Γαλλία. Στην Ιταλία και την Ισπανία, από την άλλη πλευρά, δεν προβλέπονται τέτοιες δομές.
Το πρόγραμμα θα διαρκέσει από τις φάσεις των ομίλων και τις φάσεις «νοκ άουτ» μέχρι τους ημιτελικούς των συλλόγων ανδρών της UEFA 2022/23. Οι τελικοί εξαιρούνται.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας: Συσκευασία Τροφίμων, Σπατάλη Τροφίμων και το SISTERS Project
- Προσλήψεις Δικαστικών Υπαλλήλων – 2026!
- ΕΛΓΑ: Καταβολή αποζημιώσεων ύψους 73 εκατομμυρίων ευρώ για ζημίες του 2025
- Φροντιστήρια Πουκαμισάς Βέροια. Νέες Συνεργασίες ’26 – ’27: Μάθε γιατί να διδάξεις σε εμάς
- Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Ξεκίνησε η καταβολή αποζημιώσεων ύψους 8,2 εκατ. ευρώ από τον ΕΛΓΑ στους πληγέντες αγρότες της Ημαθίας για το έτος 2025











