TIME: Αθλητής της χρονιάς για το 2023 ο Μέσι
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αθλητικά
Το περιοδικό Time ανακήρυξε τον Λιονέλ Μέσι αθλητή της χρονιάς για το 2023. Ο σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου οδήγησε την Αργεντινή στον τίτλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2022, εδραιώνοντας την φήμη του ως ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές στην Ιστορία του αθλήματος και εφέτος εντάχθηκε στην Ιντερ Μαϊάμι του MLS, γοητεύοντας με το εκθαμβωτικό του στυλ και τους... μη μυημένους στο ποδόσφαιρο Αμερικανούς.
Αυτή είναι η τελευταία αναγνώριση της αξίας του 36χρονου, ο οποίος νωρίτερα είχε κατακτήσει την όγδοη Χρυσή Μπάλα της καριέρας του.
«Η αλήθεια είναι ότι είχα αρκετές επιλογές στο τραπέζι που ήταν ενδιαφέρουσες και έπρεπε να τις αναλύσω και να τις σκεφτώ, ακόμη και να τις ζυγίσω με την οικογένειά μου, πριν πάρω την τελική απόφαση να έρθω στο Μαϊάμι», είπε αρχικά στο TIME ο Μέσι, ο οποίος δεν ήταν ο πρώτος διεθνής αστέρας που μπήκε στο πρωτάθλημα των ΗΠΑ, καθώς είχαν προηγηθεί τα υπερατλαντικά ταξίδια των Ντέιβιντ Μπέκαμ, Τιερί Ανρί, Νταβίντ Βίγια, Γούιεν Ρούνεϊ, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, Γκάρεθ Μπέιλ και πρόσθεσε: «Η πρώτη μου επιλογή ήταν να επιστρέψω στη Μπαρτσελόνα, αλλά δεν ήταν δυνατό. Προσπάθησα να επιστρέψω και δεν συνέβη. Είναι επίσης αλήθεια ότι αργότερα σκεφτόμουν πολύ να πάω στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας, όπου γνωρίζω τη χώρα και έχουν δημιουργήσει μια πολύ ισχυρή διοργάνωση που μπορεί να γίνει ένα σημαντικό πρωτάθλημα στο εγγύς μέλλον. Ήταν η Σαουδική Αραβία ή το MLS και και οι δύο επιλογές μου φάνηκαν πολύ ενδιαφέρουσες».
Από την άφιξή του στις ΗΠΑ, οι αγώνες της Ίντερ Μαϊάμι έγιναν ξαφνικά ραντεβού, με εκατοντάδες διασημότητες να σπεύδουν να παρακολουθήσουν τις μοναδικές... παραστάσεις του. Και σε πρώτη φάση τους αποζημίωσε, καθώς ο Μέσι κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα στον πρώτο τίτλο της στο Λιγκ Καπ με 10 γκολ σε επτά παιχνίδια.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Γιάννης Ανδριανός-Olympia Forum VII: «Εργαζόμαστε για ένα νέο παραγωγικό πρότυπο, ανταγωνιστικό, ανθεκτικό, τεχνολογικά ώριμο και εξωστρεφές»
- Ερώτηση Τάου Μπαρτζώκα για τη μη αποζημίωση προανθικού 2025 και βροχοπτώσεων 2024
- Συνάντηση του ΥπΑΑΤ με τις επτά Αποκεντρωμένες Διοικήσεις: Στο επίκεντρο η αποτελεσματικότερη άσκηση των κρατικών αρμοδιοτήτων στον πρωτογενή τομέα
- Σωτήριος Σκουρτόπουλος για Πρόγραμμα Δημογραφικής Ανάπτυξης: «Ζητούμε να μας εξηγηθεί με ποια κριτήρια η Ημαθία έμεινε εκτός και να εξεταστεί άμεσα η ένταξή της»
- Μια Θάλασσα Γεύσεις: Η Λέσβος, Λήμνος και ο Αγ. Ευστράτιος ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη










