Οι όμιλοι του Κόπα Αμέρικα
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αθλητικά
Το προσεχές καλοκαίρι θα διεξαχθεί το Κόπα Αμέρικα, με την συμμετοχή 16 ομάδων, οι οποίες θα προέρχονται για πρώτη φορά από από τις ομοσπονδίες της Νότιας Αμερικής (CONMEBOL), αλλά και της κεντρικής και βόρειας Αμερικής (CONCACAF).
Η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στα γήπεδα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ενώ η κλήρωση των ομίλων έγινε τα ξημερώματα, με την Παγκόσμια πρωταθλήτρια Αργεντινή να είναι στον 1ο όμιλο και τη Βραζιλία στον 4ο.
Αυτό σημαίνει ότι οι δύο «αιώνιοι αντίπαλοι» θα συναντηθούν μόνο αν προκριθούν στον τελικό του τουρνουά! Οι όμιλοι έχουν ως εξής:
1ος όμιλος: Αργεντινή, Περού, Χιλή, Καναδάς ή Τρινιντάντ και Τομπάγκο.
2ος όμιλος: Μεξικό, Εκουαδόρ, Βενεζουέλα, Τζαμάικα.
3ος όμιλος: ΗΠΑ, Ουρουγουάη, Παναμάς, Βολιβία.
4ος όμιλος: Βραζιλία, Κολομβία, Παραγουάη, Ονδούρα ή Κόστα Ρίκα.
*Οι αγώνες μπαράζ Καναδάς-Τρινιτάντ και Κόστα Ρίκα-Ονδούρα θα διεξαχθούν στις 23 Μαρτίου στο Τέξας.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε 14 γήπεδα, στις εξής πολιτείες: Τέξας, Αριζόνα, Νιού Τζέρσεϊ, Καλιφόρνια, Βόρεια Καρολίνα, Κάνσας, Μιζούρι και Νεβάδα. Οι διοργανωτές επιβαίωσαν πως η πρώτη αναμέτρηση του τουρνουά, θα γίνει στις 20 Ιουνίου, στο στάδιο «Mercedes-Benz» της Ατλάντα, ενώ ο τελικός, που είναι προγραμματισμένος για τις 14 Ιουλίου, θα διεξαχθεί στο «Hard Rock Stadium», στο Μαϊάμι, όπου εδρεύει η τοπική Ιντερ του Λιονέλ Μέσι.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Γιάννης Ανδριανός-Olympia Forum VII: «Εργαζόμαστε για ένα νέο παραγωγικό πρότυπο, ανταγωνιστικό, ανθεκτικό, τεχνολογικά ώριμο και εξωστρεφές»
- Ερώτηση Τάου Μπαρτζώκα για τη μη αποζημίωση προανθικού 2025 και βροχοπτώσεων 2024
- Συνάντηση του ΥπΑΑΤ με τις επτά Αποκεντρωμένες Διοικήσεις: Στο επίκεντρο η αποτελεσματικότερη άσκηση των κρατικών αρμοδιοτήτων στον πρωτογενή τομέα
- Σωτήριος Σκουρτόπουλος για Πρόγραμμα Δημογραφικής Ανάπτυξης: «Ζητούμε να μας εξηγηθεί με ποια κριτήρια η Ημαθία έμεινε εκτός και να εξεταστεί άμεσα η ένταξή της»
- Μια Θάλασσα Γεύσεις: Η Λέσβος, Λήμνος και ο Αγ. Ευστράτιος ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη










