Κονσεϊσάο, ο «αναμορφωτής» της Μίλαν
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αθλητικά
Ο Σέρζιο Κονσεϊσάο χρειάσθηκε μόλις δύο αγώνες για να οδηγήσει την Μίλαν στο πρώτο της τρόπαιο υπό την καθοδήγηση του. Και μετά τον θρίαμβο στο Σούπερ Καπ Ιταλίας, ο Πορτογάλος τεχνικός καλείται να φέρει τους «ροσονέρι» στον δρόμο των επιτυχιών και στο πρωτάθλημα, αρχίζοντας από την αυριανή (11/1) αναμέτρηση με την Κάλιαρι.
Μέσα σε μια εβδομάδα, ο Κονσεϊσάο οδήγησε την Μίλαν σε δύο σπουδαίες νίκες στο Ριάντ, επί της Γιουβέντους με 2-1 στον ημιτελικό του «Supercoppa Italiana» και στην συνέχεια κόντρα στην Ιντερ με 3-2 στον τελικό. Ετσι, ο Πορτογάλος προπονητής, έβαλε τέλος σε τρία χρόνια... ξηρασίας και πρόσφερε στον Τζέρι Καρντινάλε, τον ιδιοκτήτη της Μίλαν από τον Ιούνιο του 2022, ο οποίος έχει δεχτεί έντονη κριτική από τους tifosi, ένα πρώτο τρόπαιο.
«Μόλις επιστρέψαμε στα αποδυτήρια, οι παίκτες μου ζήτησαν να χορέψω και να καπνίσω ένα πούρο, γιατί θυμήθηκαν ότι ήταν το τελετουργικό μου όταν κέρδιζα έναν τίτλο», αποκάλυψε ο πρώην προπονητής της Πόρτο και πρόσθεσε:
«Μερικές φορές πρέπει να πιέζεις τους παίκτες, δεν είμαι εδώ για να τους αγκαλιάσω, να χαμογελάσω και να κάνω φίλους. Είμαι εδώ για να κερδίσω».
«Είναι πολύ απαιτητικός και προσεκτικός στην παραμικρή λεπτομέρεια. Εχει τεράστια επιθυμία να κερδίσει», επιβεβαίωσε από την πλευρά του, ο Τάμι Εϊμπραχαμ, ο οποίος σημείωσε το νικητήριο γκολ εναντίον της Ιντερ, ενώ ο Ραφαέλ Λεάο, τόνισε: «Μόλις ήλθε, ο Σέρζιο Κονσεϊσάο έφερε άλλη ενέργεια, νιώσαμε την αλλαγή αμέσως».
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Ξεκίνησε η συγκομιδή συμπύρηνου ροδάκινου - Τουλάχιστον 0.50 ευρώ / κιλό ζητούν οι παραγωγοί
- Λάκης Βασιλειάδης : Πρέπει να βρούμε λύσεις για την ασθένεια των πυρηνόκαρπων και για τον παγετό
- Θ. Τζάκρη - Ερώτηση στη Βουλή για να δοθούν προκαταβολές στους αγρότες της Πέλλας και της Ημαθίας που επλήγησαν από τους ανοιξιάτικους παγετούς του Μαρτίου
- Στάχτη 100 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης άφησε η φωτιά στο Νιοχώρι στη Μεσσηνία
- Π. Μαρινάκης: Δεν θα πληρώσουν οι πολίτες τον λογαριασμό από τις παράνομες αγροτικές επιδοτήσεις