Αγρότες χρησιμοποιούν ρομπότ - λύκους για να διώχνουν τους αγριόχοιρους και άλλα ζώα από τα χωράφια τους
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Τεχνολογία
Το κακό με τι καταστροφές στις καλλιέργειες από τις επιδρομές αγριόχοιρων και άλλων ζώων έχει παραγίνει και αναζητούνται λύσεις στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί για να προστατεύσουν τις παραγωγές τους.
Αγρότες στην Ιαπωνία χρησιμοποιούν τρομακτικά ρομπότ – λύκους με κόκκινα led μάτια που ακτινοβολούν για να φοβίζουν αγριόχοιρους, ελάφια και άλλα ζώα που κάνουν επιδρομές σε καλλιέργειες.
Ο λύκος – ρομπότ, που μπορεί να καλύψει απόσταση έως και μισού μιλίου, έχει χρησιμοποιηθεί πιλοτικά για περιπολία σε χωράφια στην πόλη Κισαράζου, στην περιφέρεια Τσίμπα και ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός ως κινούμενο σκιάχτρο.
Ο «Super Monster Wolf», όπως ονομάζεται, έχει ύψος 50 εκατοστά, μήκος 65 εκατοστά, λειτουργεί με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες και διαθέτει αισθητήρες κίνησης για να ανιχνεύει πότε πλησιάζουν άλλα ζώα και να τα διώχνει με προειδοποιητικό ουρλιαχτό. Εκτός από το σατανικό βλέμμα του, το ρομπότ είναι καλυμμένο με τρίχωμα.
Ο Chikao Umezawa από τον Γεωργικό Συνεταιρισμό της Ιαπωνίας, που υλοποιεί το συγκεκριμένο project, δήλωσε ότι έχει διαπιστώσει σημαντική μείωση του αριθμού των καλλιεργειών που καταστρέφονται από ζώα από τότε που περιπολεί το θηρίο – ρομπότ, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «The Independent».
Οι δημιουργοί του θα αρχίσουν τη βιομηχανική παραγωγή του τον ερχόμενο μήνα και θα είναι διαθέσιμος στο λιανικό εμπόριο στην τιμή των 514.000 γιεν (3,478 δολάρια).
Οι αγρότες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τον αγοράσουν θα μπορούν να μισθώνουν τον δικό τους μηχανικό λύκο σε μηνιαία βάση.
Οι λύκοι στην Ιαπωνία είναι εξαφανισμένο είδος από τις αρχές του 19ου αιώνα, κάτι που καθιστά το project απαραίτητο.
Πηγή:tovima.gr
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Η παραμορφωτική ασθένεια "αποτελειώνει" τη ροδακινοπαραγωγή - Σιγή ιχθύος για αποζημιώσεις από τις βροχοπτώσεις
- Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη In Motion for Safety: Ολοκληρώθηκε το Δεύτερο Σεμινάριο Ασφαλούς Οδήγησης
- Κώστας Τσιάρας: Υλοποιούμε μια στρατηγική ολοκληρωμένης διαχείρισης των υδάτινων πόρων
- Χρήστος Κέλλας « Seafood Expo Global 2025» στη Βαρκελώνη - Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στις ιχθυοκαλλιέργειες στην Ευρώπη
- Διονύσης Σταμενίτης: «Σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο που εφαρμόζουμε για την ασθένεια στη ροδακινιά» - Ευρεία σύσκεψη στο ΥΠΑΑΤ