Συνάντηση Κώστα Σκρέκα, με τον Amos Hochstein, Ειδικό Σύμβουλο για θέματα ενέργειας του Προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Τεχνολογία
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή 29 Ιουλίου, με τον Ειδικό Σύμβουλο για θέματα ενέργειας του Προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden, Amos Hochstein. Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης και η Διευθύντρια Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSC), Lyndsey Merrill.
Ο κ. Σκρέκας ανέπτυξε στην αντιπροσωπεία των ΗΠΑ την ελληνική στρατηγική για την ενεργειακή επάρκεια της χώρας και τόνισε τη δυνατότητα της Ελλάδας να εξάγει ποσότητες φυσικού αερίου προς τη Βουλγαρία και άλλες χώρες των Βαλκανίων. Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ανέδειξε τη σημασία του τερματικού σταθμού επαναεριοποίησης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου της Αλεξανδρούπολης και του διασυνοριακού αγωγού Φυσικού Αερίου με τη Βουλγαρία.
Επίσης, ο Υπουργός ανέλυσε το σχέδιο της Κυβέρνησης για προώθηση των ΑΠΕ, με στόχο την απεξάρτηση της χώρας από τα ορυκτά καύσιμα, ενώ ενημέρωσε την αμερικανική αντιπροσωπεία για τη χθεσινή ψήφιση του νομοσχεδίου για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα, από την ελληνική Βουλή.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Το πολύτιμο βότανο για τις παθήσεις των πνευμόνων και της αναπνευστικής οδού
- Η Περιφέρεια Κρήτης παρουσίασε τον οδικό χάρτη για την αναγέννηση της Κρητικής Τυροκομίας
- 2026, το διεθνές έτος αγρότισσας
- Νέα στρατηγική κατά του ρατσισμού προωθεί την ισότητα για όλους
- Ποιες τροφές μειώνουν το άγχος - Τι δείχνει νέα μελέτη











