Αντιπλημμυρικά έργα σε περιοχές του Τυρνάβου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Τεχνολογία
Νέο έργο για την αντιπλημμυρική προστασία οικισμών του Δήμου Τυρνάβου δρομολογεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την έγκριση διάθεσης πίστωσης του έργου προϋπολογισμού 1.036.000 ευρώ που περιλαμβάνει εργασίες σε ρέματα του Δήμου Τυρνάβου συνολικού μήκους περίπου 10 χιλιομέτρων, των οποίων είτε οι κοίτες φέρουν προσχώσεις και φερτά υλικά είτε τα πρανή εμφάνισαν βλάβη και έγινε καταγραφή των βλαβών τους.
«Σε μια δύσκολη εποχή για τα δημόσια έργα, σε ένα περιβάλλον πρωτόγνωρων και αλλεπάλληλων κρίσεων, συνεχίζουμε να εκτελούμε έργα ουσίας και πρόληψης που δεν φαίνονται, αλλά αποδίδουν σε στιγμές κρίσης. Χρησιμοποιώντας τη φύση και τις φυσικές διεργασίες, δίνουμε λύσεις με αποκαταστάσεις πλημμυρικών περιοχών, ενίσχυση των πρανών και επαναφορά του πλάτους των ποταμών και των ρεμάτων στις αρχικές διαστάσεις και δημιουργούμε συνθήκες ασφάλειας για ζωές και ανθρώπινα αγαθά» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.
Οι παρεμβάσεις
Οι παρεμβάσεις αναμένεται να υλοποιηθούν στις παρακάτω θέσεις:
Τοπική Κοινότητα Ροδιάς:
• «ΚΕΝΤΡΙΚΟ» ρέμα Ροδιάς ,από τον οικισμό μέχρι το ποτάμι «ΜΟΥΣΤΑΦΑ»
• Ρέμα «ΣΧΟΛΕΙΟ»
• Ρέμα «ΕΚΚΛΗΣΙΑ»:
• Ρέμα «ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ»
• Ρέμα «ΑΛΩΝΙΑ»
• Ρέμα «ΚΑΒΟΥΚΙ»
• Ρέμα «ΚΟΚΚΙΝΟΓΙΑ»
• Ρέμα «ΛΑΛΙΑΙ»
• Ρέμα «ΔΕΛΙΟΣΤΡΑΤΑ»
• Ρέμα «ΡΟΔΙΑ-1»
• Ρέμα μεταξύ ποταμού Τιταρήσιου – Ροδιάς:
Τοπική Κοινότητα Δελερίων
• Διευθέτηση χειμμάρου θέση «ΜΠΕΓΔΕΝΙ»
• Διευθέτηση δύο ρεμάτων θέση «ΓΙΑΚΑΣ»
• Διευθέτηση ρέματος θέση «ΠΑΛΙΑΜΠΕΛΑ»
Τοπική Κοινότητα Βρυότοπου (Μαυρόλιθος)
• ρέμα οικισμού Μαυρόλιθος στη περιοχή (θέση κρουνού ανεφοδιασμού)
• ρέμα διερχόμενο κάθετα της οδού Αμπελώνα – Γυρτώνης.
Τοπική Κοινότητα Δαμασίου
• επισκευή αντιπλημμυρικού αναχώματος.
Τοπική Κοινότητα Πλατανούλια
• ρέματα οικισμού
Τοπική Κοινότητα Αργυροπουλίου
• Ρέμα «ΤΣΙΤΣΙΡΓΚΟΣ»
• Ρέμα «ΤΖΑΧΡΕΝΟ»
• Ρέμα «ΚΑΝΑΡΑ»
• Ρέμα «ΓΚΟΤΖΙΑΜΕ»
• Ρέματα εντός οικισμού
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Η ποικιλία νεκταρινιάς που έχει κατακτήσει την ελληνική αγορά με τα χαρακτηριστικά της - Διάθεση δενδρυλλίων από τα Φυτώρια Μίλης
- Νέα αξιολογημένα προγράμματα κατάρτισης στο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ για άνεργους σε κλάδους αιχμής
- Τσιάρας από τη ΔΕΘ: Δεδομένη η πολιτική βούληση της κυβέρνησης όσοι πήραν παράνομα χρήματα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ να τα επιστρέψουν
- Φροντιστήρια Πουκαμισάς Βέροια – Κέντρο: Η Ομάδα Μεγαλώνει – Καλωσορίζουμε νέους Καθηγητές στο Πουκαμισάς Βέροια Κέντρο!
- Ανδριανός στην παρουσίαση των δράσεων του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ στη Θέρμη: «Η έρευνα και η καινοτομία είναι κλειδί για τον πρωτογενή τομέα»