Ημερίδα για την ενημέρωση και την παραπληροφόρηση στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης από την ΠΚΜ, την ΕΣΗΕΜ-Θ και το ΑΠΘ
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Τεχνολογία
Ημερίδα-Εργαστήριο με θέμα «Ενημέρωση και παραπληροφόρηση στον καιρό της Τεχνητής Νοημοσύνης» συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω της Αντιπεριφέρειας Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης και το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή 7 Μαρτίου 2025, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας (26ης Οκτωβρίου 64, Θεσσαλονίκη, Νέο Συνεδριακό Κέντρο Π.Κ.Μ.), από τις 09.00 έως τις 16.30.
Στις εργασίες της ημερίδας συνδυάζονται διαλέξεις, συζητήσεις και εφαρμοσμένες εκπαιδευτικές δράσεις με αντικείμενο τις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ενημέρωση από την Τεχνητή Νοημοσύνη και τις προσαρμογές που θα διασφαλίσουν ότι θα αποφευχθεί μια έκρηξη της παραπληροφόρησης εξαιτίας της.
Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην υποστήριξη της generation Z, ώστε να διαμορφώσει κριτήρια και δεξιότητες, με τις οποίες θα αναγνωρίζει την έγκυρη ενημέρωση στο νέο περιβάλλον παραγωγής και διαμοιρασμού πληροφοριών, που αναπτύσσεται με τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης.
Οι εργασίες της ημερίδας απευθύνονται σε δημοσιογράφους, ερευνητές, φοιτητές και σπουδαστές δημοσιογραφίας, αλλά και σε μαθητές Λυκείου. Η πρόσβαση είναι ελεύθερη για το κοινό.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Φέτα: Νέο ρεκόρ εξαγωγών για το 2024
- ΑΑΔΕ: Απλουστευμένη και ψηφιοποιημένη η εξαγωγή αγαθών εμπορικού χαρακτήρα έως 1.000 €
- Μεξικό: Το Κογκρέσο απαγορεύει την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού
- Ημαθία: Τραυματισμός μαθητή στον σιδηροδρομικό σταθμό της Αλεξάνδρειας - Παρασύρθηκε από τρένο
- Καταγραφή σκύλων φύλαξης ποιμνίων των κτηνοτρόφων - Κάλεσμα Δημοτικής Αστυνομίας Βέροιας προς τους κτηνοτρόφους