Στη τελετή θεμελίωσης της πρώτης Ενεργειακής Αγροτικής Κοινότητας παρέστη ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Τεχνολογία
Στη θεμελίωση της πρώτης Ενεργειακής Αγροτικής Κοινότητας στην Κοιλάδα Λάρισας παρευρέθηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.
Στην ομιλία του ο κ. Αγοραστός μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:
«Το έργο που θεμελιώνουμε σήμερα είναι ένα προϊόν συνεργασίας και συνέργειας, ταυτόχρονα αποτελεί και ένα μήνυμα ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας πρωτοπορεί.
Παράλληλα στέλνει μήνυμα ότι εδώ στη Θεσσαλία συνεργαζόμαστε, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τους κινδύνους που διατρέχει στην καθημερινότητά του ο αγρότης.
Πρώτος κίνδυνος είναι το κόστος παραγωγής. Το κόστος παραγωγής είναι αυξημένο και αυτό με τη σειρά του μετακυλύετε στην ανταγωνιστικότητα των προϊόντων. Η πρώτη Ενεργειακή Κοινότητα της χώρας ξεκινά να κατασκευάζεται και αισιοδοξούμε να υπάρξουν και άλλες ώστε να μειώσουν το κόστος της ενέργειας αλλά ταυτόχρονα να παράγουν ενέργεια φιλική προς το περιβάλλον.
Είναι ένα έργο ουσίας και χρήσιμο για τους αγρότες και αξίζουν συγχαρητήρια στο ΓΟΕΒ, στον ΤΟΕΒ και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς και σε όλους όσους συνεργάζονται.
Εύχομαι τα αποτελέσματα με τη μείωση του κόστους παραγωγής να έρθουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Για να μπορέσουν οι αγρότες να παράγουν καθώς χωρίς παραγωγή δεν υπάρχει ζωή. Όλα τα άλλα είναι λόγια του αέρα. Η παραγωγή είναι εκείνη που θα μας σώσει.
Στέλνουμε ακόμη ένα μήνυμα ότι εδώ συνεργαζόμαστε και πρέπει να σταματήσει η πολυνομία και η γραφειοκρατία, ώστε να δοθούν βαθμοί ελευθερίας στους ανθρώπους της παραγωγής».
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- ΥπΑΑΤ: Νέα εποχή στον ΟΠΕΚΕΠΕ - Προτεραιότητα η συνεργασία με Περιφέρειες και κτηνοτρόφους για την αντιμετώπιση της ευλογιάς
- Τσιάρας: Το έργο του Νέστου δίνει πνοή στον πρωτογενή τομέα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
- Το Street Mode Festival επιστρέφει με την 13η έκδοσή του στα Παλαιά Δημοτικά Σφαγεία Θεσσαλονίκης Ι 12-14 Σεπτεμβρίου 2025
- Η οικονομική αδυναμία του ΕΛΓΑ, οι εργάτες γης, ΟΠΕΚΕΠΕ, στη συνάντηση ΕΘΕΑΣ με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, κ. Κωστή Χατζηδάκη
- Η Πρωτοβουλία για το Παιδί στο 2ο Veria Family Fest