Πως απολαμβάνουν διακοπές, χωρίς να μετακινηθούν, οι Ιάπωνες
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Τεχνολογία
Ο Ιάπωνας επιχειρηματίας Κατσούο Ινούε επέλεξε την Ιταλία για τις φετινές καλοκαιρινές του διακοπές και απόλαυσε την πολυτέλεια μιας θέσης ‘business’ και τα αξιοθέατα της Φλωρεντίας και της Ρώμης· και όλα αυτά χωρίς ποτέ να φύγει από το Τόκιο.
Ο 56χρονος Ινούε και η σύζυγός του «πέταξαν» ως πελάτες της εταιρίας αναψυχής του Τόκιο First Airlines, η οποία έχει σπεύσει να εκμεταλλευθεί την αύξηση που καταγράφεται στη ζήτηση για ταξίδια εικονικής πραγματικότητας για Ιάπωνες παραθεριστές που βρίσκονται καθηλωμένοι στη χώρα τους λόγω των περιορισμών του κορονοϊού.
«Συχνά ταξιδεύω στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους, αλλά δεν είχα πάει ποτέ στην Ιταλία», δήλωσε ο Ινούε στο Reuters. «Η εντύπωσή μου ήταν αρκετά καλή διότι είχα μια αίσθηση ότι όντως είδα πράγματα εκεί».
Οι εικονικοί ταξιδιώτες κάθονται στην πρώτη θέση ή στην ‘business class’ σε μια προκατασκευασμένη καμπίνα αεροσκάφους όπου τους σερβίρουν γεύμα και ποτά, ενώ γύρω τους υπάρχουν επίπεδες οθόνες με τις οποίες έχουν την εντύπωση ότι βλέπουν έξω, από το παράθυρο του αεροπλάνου, χαζεύοντας τα σύννεφα.
Με τη βοήθεια γυαλιών εικονικής πραγματικότητα, οι «επιβάτες» ταξιδεύουν σε προορισμούς όπως το Παρίσι, η Νέα Υόρκη, η Ρώμη --και άλλες ιταλικές πόλεις-- και η Χαβάη.
Ο κορονοϊός οδήγησε σε παράλυση τα ταξίδια από την Ιαπωνία. Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της χώρας, η ANA Holdings, ανακοίνωσε ο αριθμός αυτών που πετούν σε ξένουν προορισμούς με τα αεροσκάφη της μειώθηκε κατά 96% τον Ιούνιο.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Με το ματς του πρωταθλητή Ευρώπης του 2027 θα ξεκινήσει τo Champions League της σεζόν 2027/28
- Επιστολή Περιφερειάρχη Θεσσαλίας στα Υπουργεία για το ακατάσχετο των ενισχύσεων των επιχειρήσεων που επλήγησαν λόγω ακραίου φαινομένου στον Παγασητικό
- Ακτινίδιο: Αυξημένη κατά 15% η ευρωπαϊκή παραγωγή - Πρωτιά για την Ελλάδα σε όγκο παραγωγής
- Εξαιρετική χρονιά για τα πρωτογενή χαρακτηριστικά της σταφυλικής παραγωγής της Λήμνου
- Οι ευεργετικές ιδιότητες του ροδιού