Διαδικτυακή συνάντηση εργασίας με θέμα «Συμμετοχικές διαδικασίες και συνέργειες για την ανάπτυξη Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας»
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Τεχνολογία
Με αφορμή τον πρώτο χρόνο υλοποίησης του έργου e-smartec, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας και το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Mεταφορών (ΙΜΕΤ) του ΕΚΕΤΑ διοργάνωσαν διαδικτυακή συνάντηση εργασίας με θέμα «Συμμετοχικές διαδικασίες και συνέργειες για την ανάπτυξη Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας».
Η συνάντηση απευθυνόταν σε εμπειρογνώμονες, στελέχη των Δήμων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τα οποία προγραμματίζουν, σχεδιάζουν, εφαρμόζουν ή/και ενδιαφέρονται για τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ). Στόχος ήταν η ανταλλαγή εμπειριών αλλά και η καταγραφή των προβλημάτων και των αναγκών των Δήμων σχετικά με την κινητοποίηση και την ενεργό συμμετοχή των πολιτών και των φορέων στις διαδικασίες κατάρτισης των ΣΒΑΚ.
Το έργο e-smartec (enhanced sustainable mobility with marketing techniques) υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Διαπεριφερειακής Συνεργασίας INTERREG EUROPE 2014-2020, στο οποίο συμμετέχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, και το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Mεταφορών (ΙΜΕΤ) του ΕΚΕΤΑ.
Οι εταίροι του έργου e-smartec αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις στην καθημερινή ζωή, την εργασία και την κινητικότητα κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού και προχωρούν στη διαμόρφωση συγκεκριμένων δράσεων που θα φέρουν τους πολίτες και τους ενδιαφερόμενους φορείς στο επίκεντρο του σχεδιασμού της κινητικότητας.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να δείτε ολόκληρο το 2ο Ενημερωτικό Δελτίο (Newsletter) του έργου e-smartec και των δράσεων του έργου στον παρακάτω σύνδεσμο: https://conta.cc/2Xxcu6R
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Ο Δημήτρης Μόσχος νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας
- 42 προτάσεις για την ενίσχυση της έρευνας χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας με 8 εκατ ευρώ
- Παρέμβαση ΕΘΕΑΣ για επιστροφές αχρεωστήτως και διόρθωση των μειώσεων των ενισχύσεων που υπέστησαν οι παραγωγικοί γεωργοί και κτηνοτρόφοι
- Βαμβάκι: Τα Βασικά Στάδια Ανάπτυξης που κάνουν τη διαφορά και οι παράγοντες που επηρεάζουν την απόδοση
- Σοκ και θλίψη για τον θάνατο των αδελφών Ζότα