Ροδακινοπαραγωγοί ώρα ΜΗΔΕΝ - Καθυστέρηση εκκαθαρίσεων , πληρωμής "Κομφούζιου" , παράταση των ασφαλιστικών εισφορών ΕΛΓΑ (2018), υπόλοιπο 10% του 2018
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Σε μια χρονιά που κυριολεκτικά μπορεί να χαρακτηριστεί ως η χειρότερη των τελευταίων ετών για τους παραγωγούς ροδάκινων και νεκταρινιών, καθώς είδαν την παραγωγή και σε πολλές περιπτώσεις το φυτικό κεφάλαιο να καταστρέφεται, σε συνδυασμό με τις εξευτελιστικές τιμές πώλησης των προϊόντων, η παράταση των ασφαλιστικών εισφορών του ΕΛΓΑ για το έτος 2018 που είχε καταληκτική ημερομηνία τη σημερινή( 8/11/2019), θα έδινε ίσως μια ακόμη ευκαιρία σε αυτούς που αδυνατούν να τις καταβάλουν , να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν την πληρωμή και να μη βρεθούν στη δύσκολη θέση να χάσουν ποσά αποζημίωσης τα οποία δικαιούνται.
Πάντοτε με την ελπίδα ότι θα δοθούν ενισχύσεις De minimis πριν τις γιορτές , θα τους καταβληθούν τα χρήματα από την εφαρμογή του προγράμματος "κομφούζιο" για όποιους συμμετέχουν σε αυτό (την περσινή χρονιά η πληρωμή έγινε στις 14/11) , καθώς και θα λάβουν το δεύτερο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου πιθανότατα την εξόφληση της Βασικής ενίσχυσης και το πρασίνισμα.
Βέβαια, να τονίσουμε ότι εκκρεμούν ακόμη οι εκκαθαρίσεις για τα προϊόντα που πούλησαν οι παραγωγοί το καλοκαίρι, και συγκριτικά με πέρυσι υπάρχει και σε αυτή την περίπτωση καθυστέρηση, όπως και η πληρωμή από τον ΕΛΓΑ του υπόλοιπου 10% για τις ζημιές που συνέβησαν το 2018.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Εχθροί και Ασθένειες Μηλιάς - Αχλαδιάς - Καρυδιάς
- Εκτιμήσεις και αποζημιώσεις αγροτών της Ημαθίας - Ερώτηση Κοτίδη Βασιλείου προς τον ΥπΑΑΤ
- Τα συνεταιριστικά οινοποιεία της Γαλλίας βλέπουν τον πόνο της κρίσης, παρά την οικονομική βοήθεια των 10 εκατομμυρίων ευρώ
- Ευχαριστήρια επιστολή Οικογένειας Βασίλειου Διαμαντόπουλου
- Βέροια: Η Δημοτική Αστυνομία ενημερώνει τους πολίτες για τη χρήση των ηλεκτρικών πατινιών