Φωτιές και χαλαζόπτωση έπληξαν την πατατοπαραγωγή και την κτηνοτροφία στην Κοζάνη (Βίντεο)
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Καλλιέργειες
Εικόνες καταστροφής άφησε πίσω της η φωτιά στο όρος Βέρμιο, στη Ζωοδόχο Πηγή, Κοζάνης, που στο πέρασμά της άφησε τα σημάδια της στο περιβάλλον αλλά και στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις.
Μετά από καταστροφές που προκάλεσαν τα αγριογούρουνα και οι πυρκαγιές, ήρθε και το χαλάζι να επιδεινώσει το πρόβλημα στις καλλιέργειες του οροπεδίου Πολυμύλου.
Σε δύσκολη κατάσταση βρίσκονται και οι παραγωγοί της ορεινής πατάτας Πολυμυλου αφού τα μισά και περισσότερα στρέμματα που καλλιεργούν, σε υψόμετρο 1400 μέτρων, έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά λίγες μέρες πριν την συγκομιδή. Οι καλλιεργητές επρόκειτο να μαζέψουν την σοδιά τους σε λίγες βδομάδες, άλλα λόγω του χαλαζιού καταστράφηκαν μεγάλες εκτάσεις από τις καλλιέργειες.
Οι πατατοπαραγωγοί του Πολυμύλου μιλούν για ολοκληρωτική καταστροφή σε περίπου 300 στρέμματα καλλιεργειών και ζητούν την βοήθεια της πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Σε απόγνωση βρίσκονται και οι κτηνοτρόφοι που αναγκάζονται να μεταφέρουν τα ζώα τους σε άλλες περιοχές, αφού μετά την φωτιά που κατέστρεψε τα βοσκοτόπια, δεν υπάρχει τόπος πλέον να βοσκήσουν τα κοπάδια τους.
Οι πατατοπαραγωγοί και οι κτηνοτρόφοι ζητούν την στήριξη της πολιτείας για να σταθεί όρθιος ο πρωτογενής τομέας.
Πηγή:ertnews.gr
Πολυμέσα
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Η Φύτευση της Νέα Ποικιλία Αχλαδιού EDEN GOLD συνεχίζεται!
- Τσιάρας στο 1ο Συνέδριο του Cantina Academy στη Λάρισα: Για πρώτη φορά υπάρχει εθνικό στρατηγικό σχέδιο για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων
- Τάσος Μπαρτζώκας: Ίδρυση Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων στην Ημαθία ζήτησε από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη
- Ανακοίνωση Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Περιφέρειας Κ.Μακεδονίας για το πρόγραμμα ενεργητικής επιτήρησης – αξιολόγησης των εμβολιασμών κατά της Λύσσας
- Αυτοψία στις πληγείσες περιοχές από την χαλαζόπτωση με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας