Επίσκεψη Λάκη Βασιλειάδη σε περιοχές που επλήγησαν από χαλάζι και βροχόπτωση στη περιοχή της Έδεσσας
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Καλλιέργειες
Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης επισκέφτηκε σήμερα κτήματα σε τοπικές κοινότητες της Έδεσσας και συγκεκριμένα την Φλαμουριά, την Καρυδιά, την Κερασιά και τους Σαρακηνούς που επλήγησαν την Τρίτη από σφοδρή χαλαζόπτωση. Ζημιές υπήρξαν από χαλάζι και σε άλλες τοπικές κοινότητες αλλά είχαν προηγηθεί μεγάλες ζημιές και από βροχοπτώσεις σε μεγάλο εύρος στη Π.Ε. Πέλλας.

Ο Βουλευτής συνομίλησε με παραγωγούς για τα προβλήματα που προκλήθηκαν και για τις ανάγκες που τους δημιουργούν η σφοδρότητα των φαινομένων. Επικοινώνησε επίσης με την προϊσταμένη του ΕΛΓΑ. Έχουν ξεκινήσει οι επισημάνσεις από τα στελέχη του οργανισμού και θα ακολουθηθεί και σε αυτή τη περίπτωση η προβλεπόμενη διαδικασία. Θα γίνουν, όπου δεν έχουν γίνει και οι επόμενες αναγγελίες και οι παραγωγοί θα δηλώσουν τις ζημιές τους. Όπως ανέφερε ο Λάκης Βασιλειάδης θα συνεχίσει να παρακολουθεί από κοντά μέχρι να ολοκληρωθεί η εκτιμητική διαδικασία και να αποζημιωθούν δίκαια και όσο πιο σύντομα γίνεται οι πληγέντες. «Σκοπός είναι να αναπληρωθεί το χαμένο εισόδημα ώστε να μπορέσουν οι αγρότες να συνεχίζουν απρόσκοπτα το έργο τους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Μετά τις επισκέψεις ο Βουλευτής δήλωσε:
«Η σφοδρότητα των φαινομένων αυτών έχει χτυπήσει πολλές περιοχές της Περιφερειακής μας Ενότητας και έχουν πληγεί αρκετοί παραγωγοί τη στιγμή μάλιστα που βρίσκονταν κοντά στη περίοδο της συγκομιδής με όλα τα έξοδα καλλιέργειας να έχουν ήδη γίνει. Είμαι ενήμερος της κατάστασης και έχω μεταφέρει τα αιτήματα των παραγωγών. Σκοπεύω τις επόμενες μέρες να συνεχίσω τις επισκέψεις μου και στα υπόλοιπα κτήματα που επλήγησαν».
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Γεωργικές προειδοποιήσεις για την Φιστικιά | Αγροτικά νέα IMATHIOTIKIGI.GR
- Πληρωμές ΟΠΕΚΑ: 258.869.403 ευρώ καταβάλλονται σε 1.008.093 δικαιούχους την Τετάρτη
- Με συμπτώματα διατροφικών διαταραχών συνδέεται η κατοχή smartphone στην πρώιμη εφηβεία
- Έφυγε από τη ζωή ο 16χρονος ποδοσφαιριστής που τραυματίστηκε σε αγώνα στην Καβάλα
- Ερώτηση Τζάκρη στη Βουλή για τα προβλήματα κατά την οριστικοποίηση των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2026 στην ΠΕ Πέλλας










