Εκτεταμένα πλημμυρικά φαινόμενα έπληξαν την περιοχή του Δ. Ευρώτα - Πλημμύρισαν καλλιέργειες (Βίντεο)
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Καλλιέργειες
Κάτω από τα λασπόνερα βρίσκεται για μια ακόμα φορά ο κάμπος του Δ. Ευρώτα από εκτεταμένα πλημμυρικά φαινόμενα που πλήττουν την περιοχή, «ξυπνώντας» μνήμες από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2016 στην ίδια εδαφική επικράτεια. Εξάλλου, υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες (σσ στις 12/1/2019), οι καλλιέργειες του Δ. Ευρώτα δέχτηκαν ισχυρό πλήγμα και από χαλαζόπτωση.
Εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων των τελευταίων ωρών, παραπόταμοι του Ευρώτα και ρέματα, όπως η Ταβέρνιζα και ο Βόρβας, έχουν υπερχειλίσει με συνέπεια το νερό να κατακλύζει μεγάλα τμήματα του κάμπου, μεταξύ Σκάλας, Βλαχιώτη, Έλους κ.α..

Όλα τα σχολεία σήμερα στον Δ. Ευρώτα παραμένουν κλειστά, ενώ καταστήματα που βρίσκονται κατά μήκος των πλημμυρισμένων περιοχών έχουν διακόψει τη λειτουργία τους. Νωρίτερα υπήρχαν πληροφορίες για εγκλωβισμό πολιτών σε καταστήματα.
Όπως ανέφερε στον «Λακωνικό Τύπο» η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδ. Τζανετέα, η κατάσταση σε ό,τι αφορά τη στάθμη του Ευρώτα είναι -προς το παρόν- υπό έλεγχο, ωστόσο υπάρχουν εκτεταμένες, όσο και ανυπολόγιστες ζημιές σε καλλιέργειες που βρίσκονται στον κάμπο της Σκάλας. Η ίδια συνέστησε «ιδιαίτερη προσοχή στους δρόμους, αλλά και να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις». Σημειώνεται ότι η κ. Τζανετέα, μαζί με κλιμάκιο της ΠΕ Λακωνίας, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στις πληγείσες περιοχές για αυτοψία και συντονισμό των υπηρεσιών για την αντιμετώπιση μιας ακόμα θεομηνίας.
Πηγή βίντεο: ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Πολυμέσα
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Τραγωδία: Νεκρός αγρότης μετά από ανατροπή γεωργικού μηχανήματος στην Κίσσαμο Χανίων
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 18 Μαΐου έως 22 Μαΐου
- Βιολογική παραγωγή: Υψηλά ποσοστά μη συμμόρφωσης σε ελέγχους για μελισσοκομία και κτηνοτροφία
- Στη Λέσβο ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ Σπ. Μάμαλης και κλιμάκιο του Οργανισμού για συντονισμό της επιχείρησης αντιμετώπισης του αφθώδους πυρετού
- Μαργαρίτης Σχοινάς: «Η ελληνική υδατοκαλλιέργεια είναι ένας εθνικός πρωταθλητής και μπορεί να αποτελέσει πυλώνα της νέας παραγωγικής Ελλάδας»











