Τη δύναμη στο Πανεπιστήμιο πρέπει να την έχει η ελευθερία του λόγου. Όχι η βαριοπούλα!
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Κοινωνία
Σε μια εφ’όλης της ύλης παρέμβαση, επί της επικαιρότητας, στην εκπομπή «Βήμα στην Κεντρική Μακεδονία», τοποθετήθηκε ο Τάσος Μπαρτζώκας, απαντώντας, μεταξύ άλλων, στο επίμαχο ζήτημα της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.
Όπως δήλωσε στον Κοσμά Ερυθρόπουλο, κάνοντας αναφορά και στην εμπειρία του ως φοιτητή, η μεταρρύθμιση της Νέας Δημοκρατίας για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, δεν παραβιάζει το πανεπιστημιακό αυτοδιοίκητο, σύμφωνα και με πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Ο Βουλευτής ξεκαθάρισε ότι η ίδρυση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας είναι προς όφελος της κοινωνίας, η οποία άλλωστε τάσσεται υπέρ της ασφάλειας και της ελευθερίας του λόγου στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας.
Ο Τάσος Μπαρτζώκας, παραθέτοντας και την πρόσφατη εμπειρία του από το σύγχρονο πανεπιστήμιο της Ξάνθης, το οποίο επισκέφτηκε με το Κυβερνητικό Κλιμάκιο, δήλωσε χωρίς περιστροφές ότι «οι κατεστραμμένες βιβλιοθήκες, τα σπασμένα έδρανα και οι λερωμένοι, με παρωχημένη συνθηματολογία και αφίσες, τοίχοι, αλλά και οι ταμπουρωμένοι βάνδαλοι που εκφοβίζουν και διαπράττουν έκνομες ενέργειες, δεν έχουν καμία απολύτως θέση στα Πανεπιστήμια των παιδιών μας. Στα πανεπιστήμια θέση έχει η ελευθερία του λόγου, η αριστεία, η παραγωγή πολιτισμού και η μάθηση. Στα πανεπιστήμια τη δύναμη την έχει το επιχείρημα. Όχι η βαριοπούλα».
Πολυμέσα
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Νέος ηλεκτρικός μίνι εκσκαφέας Komatsu PC20E-6
- Πελοπόννησο: Πιο δυναμική από ποτέ η αγροτική έκθεση «Filiatra Agro Vision 2025»
- Νέα Παράδοση Massey Ferguson στη Λήμνο - Δες τα χαρακτηριστικά του!
- 100 επιχειρήσεις με περισσότερες από 3.000 θέσεις εργασίας στις «Ημέρες Καριέρας» της ΔΥΠΑ στη Θεσσαλονίκη στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου
- ΑΑΔΕ: Ξεκίνησε η λειτουργία του my1521 – Νέα εποχή στην εξυπηρέτηση των φορολογούμενων