ΓΣΕΕ: Εφιαλτική τροπή με καθημερινά εργατικά δυστυχήματα και ατυχήματα σε χώρους εργασίας
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Κοινωνία
Εφιαλτική τροπή έχουν πάρει πλέον τα εργατικά δυστυχήματα στη χώρα μας. Κάθε μέρα θρηνούμε και έναν νεκρό. Σήμερα μάλιστα, δύο ακόμη συνάδελφοί μας βρήκαν τραγικό θάνατο εν ώρα εργασίας. Πρόκειται για έναν 40χρονο μηχανικό, ο οποίος καταπλακώθηκε από βράχους σε μεταλλεία βωξίτη στη Φωκίδα και έναν 38χρονο, ο οποίος έχασε τη ζωή του την ώρα που δούλευε σε αποθήκη ιντερνετικού σούπερ μάρκετ στο Μενίδι.
Η ΓΣΕΕ, έχει κατ επανάληψη κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τα εργατικά δυστυχήματα στη χώρα μας. Δυστυχώς όμως, όπως όλα δείχνουν, δεν υπάρχουν ευήκοα ώτα.
Οι συνάδελφοί μας είναι άνθρωποι με ονοματεπώνυμο και οικογένειες και όχι απλά στατιστικά στοιχεία σε μία μαύρη λίστα. Οι οικογένειές τους θέλουν απαντήσεις και απόδοση ευθυνών πού πολλές φορές δεν δίνονται και δεν γίνονται.
Οι υπεύθυνοι στη χώρα μας για την Υγεία και την Ασφάλεια στην εργασία πρέπει να σταματήσουν να εθελοτυφλούν. Όσο δεν λαμβάνονται μέτρα, τόσο όχι μόνον δε θα τερματίζεται ο μακάβριος και ντροπιαστικός κατάλογος, αλλά αντιθέτως θα γιγαντώνεται.
Η Συνομοσπονδία τις επόμενες ημέρες θα δώσει στη δημοσιότητα κατάλογο με τα δυστυχήματα και τα σοβαρότερα εργατικά ατυχήματα που σημειώθηκαν μόνο τον τελευταίο χρόνο.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Κρασί: Περισσότερα από 60 οινοποιεία από όλη την Ελλάδα θα παρουσιάσουν πάνω από 250 ετικέτες και θα έρθουν σε άμεση επαφή με τα ανώτατα στελέχη του LCBO
- Αυτοί είναι οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού στην Ευρώπη
- Φυτοφάρμακα: Υποχρεωτική η επιστροφή της συσκευασίας φυτοφαρμάκων – Τι προβλέπει σχέδιο ΚΥΑ
- Επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ , τιμή συμπύρηνου , προκαταβολές και αποζημιώσεις από παγετούς και παραμορφωτική ασθένεια πυρηνόκαρπων
- Δήμος Βέροιας: Κλιματιζόμενοι χώροι για τις ημέρες του καύσωνα