Τίτλοι:

Honda Cars: Το HR-V MY25 στην Ελλάδα

2025Honda HR-Ve:HEV - ΤεχνικέςΠροδιαγραφές

1. Εισαγωγή: Το νέο HR-V προσφέρει εξαιρετική υβριδική απόδοση, κορυφαία ευρυχωρία και μία απολαυστική οδηγική εμπειρία 
 
 Στοχευμένες αλλαγές στον εσωτερικό και εξωτερικό σχεδιασμό Η ευελιξία και η πρακτικότητα παραμένουν στο επίκεντρο της γοητείας του HR-V
 Οι αναβαθμίσεις και οι ανανεωμένες προδιαγραφές στην γκάμα του HR-V e:HEV περιλαμβάνουν επίσης βελτιωμένο έλεγχο θορύβων και κραδασμών (NVH) και μια νέα ειδική έκδοση εξοπλισμού
 
Η Honda ανανέωσε το δημοφιλές HR-V e:HEV με ένα στοχευμένο ανασχεδιασμό σε όλες τις εκδόσεις ενώ προσέθεσε και μια νέα έκδοση εξοπλισμού με αποκλειστικά σχεδιαστικά στοιχεία.
Η ανανεωμένη γκάμα του HR-V ενσωματώνει σχεδιαστικές αλλαγές και αναβαθμίσεις με βάση τα σχόλια των πελατών για την περαιτέρω βελτίωση της συνολικής οδηγικής εμπειρίας και του ελέγχου θορύβων και κραδασμών (NVH).
 
Όλες οι εκδόσεις διαθέτουν έναν πιο διακριτό μπροστινό προφυλακτήρα και ανανεωμένη μάσκα με νέο άνω διακοσμητικό σε crystal black και σκουρόχρωμα εσωτερικά στοιχεία προβολέων που πετυχαίνουν μεγαλύτερη σχεδιαστική σαφήνεια.
Πίσω, η φωτεινή μπάρα LED που εκτείνεται σε όλο το πλάτος προσφέρει ανανεωμένη εσωτερική σχεδίαση που χαρίζει στο αυτοκίνητο μία φρέσκια εμφάνιση.
Στο εσωτερικό, το χαμηλότερο τμήμα του κεντρικού ταμπλό και η κεντρική κονσόλα έχουν επανασχεδιαστεί, με κριτήριο την ευκολότερη πρόσβαση στη βάση ασύρματης φόρτισης τόσο από τον οδηγό όσο και από τον συνοδηγό.
 
Το νέο HR-V συνεχίζει να προσφέρει μια μοναδική οδηγική εμπειρία με εξαιρετικές επιδόσεις χάρη στο ισχυρό και αποδοτικό υβριδικό σύστημα e:HEV της Honda με δύο ηλεκτροκινητήρες. Η διάταξη του συστήματος κίνησης επιτρέπει στο δημοφιλές compact SUV να συνεχίσει να προσφέρει κορυφαίους χώρους, άνεση, ευκολία χρήσης, και προηγμένα χαρακτηριστικά ασφάλειας και τεχνολογίας, σε μια τολμηρή, κομψή coupe μορφή.
 
Το σύγχρονο coupe-SUV αμάξωμα σε κατακτά με τη σχεδιαστική του απλότητα, ενώ το ευρύχωρο και ευπροσάρμοστο εσωτερικό είναι πιο φιλικό προς τον χρήστη και πιο άνετο. Αυτός ο απαράμιλλος συνδυασμός οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην άριστη ενσωμάτωση του συστήματος μετάδοσης κίνησης της Honda και στην κεντρική διάταξη του ρεζερβουάρ. Το αποτέλεσμα είναι μία κορυφαία ευρυχωρία για την κατηγορία, και ασυναγώνιστη ευελιξία, χάρη στα ευπροσάρμοστα καθίσματα Magic Seats που προσφέρουν δύο δυνατότητες αναδίπλωσης - πλήρης αναδίπλωση με επίπεδο πάτωμα (fold-flat) ή μερική αναδίπλωση στην πλάτη των εμπρός καθισμάτων (flip-up) - ανάλογα με τις ανάγκες μεταφοράς.
 
Όπως και το εξωτερικό, το ευρύχωρο εσωτερικό αποπνέει την εικόνα ενός στιβαρού premium SUV, αλλά με μοντέρνα υφάσματα και ποιοτικά υλικά. Η σύγχρονη, μινιμαλιστική αισθητική δημιουργείται από την οριζόντια διάταξη του πίνακα οργάνων και τις λιτές γραμμές και επιφάνειες του ταμπλό. Η αίσθηση ευεξίας και ευρυχωρίας τονίζεται περαιτέρω από ένα νέο σύστημα διάχυσης αέρα (air diffusion system) που κατευθύνει τη ροή του φρέσκου αέρα κατά μήκος των πλευρικών παραθύρων, μέσω μοναδικών αεραγωγών σχήματος L στις επάνω γωνίες του ταμπλό.
 
Διαθέτοντας το πιο ολοκληρωμένο πακέτο προηγμένων συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού στην κατηγορία του, το Honda HR-V εφοδιάζεται με τις τεχνολογίες ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας της Honda, που έχουν σχεδιαστεί για μια πιο άνετη και ασφαλή οδήγηση.
 
2. Το premium SUV στυλ συναντά τη σύγχρονη σχεδιαστική φιλοσοφία της Honda
 
 Στοχευμένες αλλαγές στον εσωτερικό και εξωτερικό σχεδιασμό
 Η ανανεωμένη παλέτα χρωμάτων το καθιστά πιο ελκυστικό και τονίζει τις σχεδιαστικές αλλαγές
 Το μοντέλο συνδυάζει μία απέριττη, καθαρή σχεδίαση με τη δύναμη και τη στιβαρότητα ενός SUV
 
Κατά τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη της τελευταίας γενιάς του HR-V, οι μηχανικοί της Honda μελέτησαν επιμελώς το δημοφιλές compact-SUV. Έτσι δημιούργησαν από την αρχή ένα ελκυστικό coupe-SUV με έναν σπάνιο συνδυασμό premium, δυναμικής σχεδίασης και απαράμιλλης ευρυχωρίας.
 
Μετά το νέο facelift, όλες οι εκδόσεις διαθέτουν έναν πιο διακριτό μπροστινό προφυλακτήρα και ανανεωμένη μάσκα με νέο άνω διακοσμητικό σε crystal black και σκουρόχρωμα εσωτερικά στοιχεία προβολέων που πετυχαίνουν μεγαλύτερη
σχεδιαστική σαφήνεια.
 
Ο σμιλεμένος μπροστινός προφυλακτήρας διαθέτει πιο τονισμένες χαρακτηριστικές γραμμές, οι οποίες συμπληρώνονται από τα ανανεωμένα κάτω διακοσμητικά βαμμένα σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα, που χαμηλώνουν οπτικά το HR-V
προσδίδοντάς του μια πιο στοχευμένη και premium εμφάνιση. Οι νέοι προβολείς με ανανεωμένα εσωτερικά στοιχεία προσφέρουν μία πιο χαρακτηριστική υπογραφή DRL με σκουρότερο φινίρισμα. Από τις εκδόσεις Advance και πάνω διατίθεται επίσης η τεχνολογία adaptive driving beam (ADB).
 
Πίσω, μία φωτεινή μπάρα LED που εκτείνεται σε όλο το πλάτος προσφέρει ανανεωμένη εσωτερική σχεδίαση με τη νέα παλέτα εξωτερικών χρωμάτων να αναδεικνύει τη συνολική εμφάνιση του αυτοκινήτου. Η γκάμα εμπλουτίζεται με τρεις
νέες επιλογές: Sage Green, Seabed Blue και UrbanGrey.
 
Στο εσωτερικό, το χαμηλότερο τμήμα του κεντρικού ταμπλό και η κεντρική κονσόλα έχουν επανασχεδιαστεί, με κριτήριο την ευκολότερη πρόσβαση στη βάση ασύρματης φόρτισης τόσο από τον οδηγό όσο και από τον συνοδηγό. Η κεντρική κονσόλα, σε φινίρισμα high-gloss piano black, είναι πλέον πιο επίπεδη και εργονομικά βελτιωμένη. Άλλα μέτρα αναβάθμισης της εμπειρίας του ταξιδιού, σε συνδυασμό με την αυξημένη ηχομόνωση ανεβάζουν την άνεση στο εσωτερικό του HR-V σε άλλο επίπεδο.
 
Επιπλέον, η νέα έκδοση Advance Style Plus διαθέτει γυάλινη οροφή, ενώ μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση στην καμπίνα τις πιο ζεστές ημέρες προσφέρουν τα φιμέ κρύσταλλα που ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων.
 
Οι αλλαγές αυτές προσδίδουν στο γνώριμο compact σχήμα με τις coupe επιρροές τον νεανικό χαρακτήρα και την αυτοπεποίθηση ενός SUV. Στη δημιουργία της αεροδυναμικής σιλουέτας συνεισφέρει η αυξημένη απόσταση από το έδαφος στα 188mm (MRO) – στα ίδια επίπεδα με τα μοντέλα AWD– και κομψή, χαμηλή γραμμή της οροφής,
 
Η πλαϊνή όψη υιοθετεί μία σύγχρονη, απέριττη αισθητική, με μία ζωηρή, οριζόντια ‘γραμμή ώμου’ που εκτείνεται από τους προβολείς μέχρι το πίσω τμήμα, δημιουργώντας μία δυναμική κίνηση προς τα εμπρός. Η κεκλιμένη κολόνα A και το
μακρύ καπό συνθέτουν μία premium εικόνα και μετακινούν οπτικά τον όγκο της καμπίνας προς τα πίσω, τονίζοντας περαιτέρω τις κομψές αναλογίες τύπου coupe.
Στο πίσω μέρος, το μεγάλο άνοιγμα της πίσω πόρτας, το χαμηλό κατώφλι και το επίπεδο πάτωμα του χώρου φόρτωσης διευκολύνουν την πρόσβαση, χωρίς να αποτελεί εμπόδιο η τύπου coupe οροφή.
Η αεροδυναμική απόδοση επιτυγχάνεται μέσω μιας αεροκουρτίνας (air curtain) στον εμπρός προφυλακτήρα, τα χαρακτηριστικά σπόιλερ πίσω από τα μαρσπιέ και το αεροδυναμικό σχήμα των πίσω φώτων, όλα έχουν διαμορφωθεί για μείωση του στροβιλισμού αέρα πίσω από το όχημα χωρίς να επηρεάζεται η κομψή, καθαρή σχεδίαση,
 
3. Η τεχνολογία e:HEV πετυχαίνει έναν εξαιρετικό συνδυασμό απόδοσης και επιδόσεων
 Χρήση της πρωτοποριακής υβριδικής τεχνολογίας με δύο ηλεκτροκινητήρες της Honda σε όλες τις εκδόσεις
 Το e:HEV προσφέρει τη βέλτιστη ισορροπία μεταξύ οικονομίας, μείωσης εκπομπών ρύπων και επιδόσεων
 
Το ανανεωμένο HR-V διατηρεί το προηγμένο, υβριδικό σύστημα κίνησης e:HEV, προσφέροντας στο compact SUV της Honda τον ιδανικό συνδυασμό απόδοσης και επιδόσεων.
 
Χαμηλές εκπομπές ρύπων, άμεση απόκριση  Το e:HEV αποτελείται από δύο συμπαγείς, ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες που συνεργάζονται με έναν βενζινοκινητήρα 1.5L DOHC i-VTEC που λειτουργεί σε κύκλο Atkinson, μία μπαταρία ιόντων λιθίου και ένα καινοτόμο κιβώτιο μιας σχέσης μετάδοσης συνδεδεμένα με μία ευφυή μονάδα ελέγχου ισχύος.
 
Με αυτή τη διάταξη, το HR-V αποδίδει συνολική ισχύ 131PS (96kW) και μέγιστη ροπή 253Nm, ενώ η επιτάχυνση 0 - 100km/h επιτυγχάνεται σε 10,6 δευτερόλεπτα.
Το αποτέλεσμα είναι μια ομαλή και άνετη εμπειρία οδήγησης τόσο σε αστικές διαδρομές όσο και σε υψηλές ταχύτητες, στον αυτοκινητόδρομο, με εκπομπές CO 2 122 g/km (WLTP) και κατανάλωση καυσίμου 5,4L /100km (WLTP).
 
Βελτιωμένες λειτουργίες μονάδας ισχύος drive modes
 
Οι τρεις λειτουργίες του υβριδικού συστήματος e:HEV εναλλάσσονται απρόσκοπτα, εξασφαλίζοντας τη βέλτιστη απόδοση κάθε επιμέρους στοιχείου, κατά την οδήγηση τόσο στην πόλη όσο και στον αυτοκινητόδρομο. Η Ευφυής Ηλεκτρονική Μονάδα Ελέγχου (Electronic Control Unit) ελέγχει αυτόματα και συνεχώς την εναλλαγή μεταξύ των τριών προγραμμάτων οδήγησης Electric Drive, Hybrid Drive ή Engine Drive ανάλογα με την εκάστοτε κατάσταση.
 
Όταν ταξιδεύετε με σταθερή ταχύτητα, για παράδειγμα στον αυτοκινητόδρομο, το σύστημα λειτουργεί με τον βενζινοκινητήρα (Engine Drive), καθώς αυτή είναι η πιο αποδοτική λύση. Όταν απαιτείται ισχυρότερη επιτάχυνση, για παράδειγμα σε μία προσπέραση, το σύστημα μεταβαίνει σε υβριδική λειτουργία (Hybrid Drive) για να αυξήσει την ελκτική ισχύ. Η υβριδική λειτουργία συμβάλλει επίσης στην απόδοση, επιτρέποντας τη χρήση της ενέργειας από τη γεννήτρια που κινεί ο βενζινοκινητήρας για τη φόρτιση της μπαταρίας.
 
Οι επιλογές προγραμμάτων οδήγησης προσθέτουν ακόμη περισσότερη οδηγική απόλαυση. Η λειτουργία Normal, που προσφέρεται ως προεπιλογή, εξασφαλίζει εξαιρετική απόδοση κατά την καθημερινή οδήγηση, ενώ για ακόμη πιο δυναμικές επιδόσεις είναι διαθέσιμο το πρόγραμμα Sportενώ το ‘Econ’ ρυθμίζει το σύστημα κλιματισμού A/C και την απόκριση του γκαζιού για μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου.
 
Απόκριση επιπέδου ηλεκτρικού αυτοκινήτου Για μια πιο ‘ηλεκτρική’ εμπειρία, ο οδηγός μπορεί, μέσω του προγράμματος Β του κιβωτίου, να επιλέξει το επιθυμητό επίπεδο ανάκτησης ενέργειας κατά την κύλιση ή το φρενάρισμα. Χρησιμοποιώντας τα paddles του τιμονιού, το επίπεδο ανάκτησης ενέργειας και η επακόλουθη δύναμη πέδησης μπορούν να είναι σημαντικά υψηλότερα από ό,τι στο πρόγραμμα D.
 
Η μετάβαση ανάμεσα στις λειτουργίες της μονάδας ισχύος - συμπεριλαμβανομένης της εκκίνησης του κινητήρα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας) είναι ελάχιστα αισθητή στους επιβάτες. Η χρήση ενός κιβωτίου ταχυτήτων μιας μόνο σχέσης αντί του συμβατικού συστήματος διαχωρισμού ισχύος με πλανητικά γρανάζια υψηλής τριβής μειώνει σημαντικά την αντίσταση και την κατανάλωση ενέργειας κατά την αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία.
 
tok2
 
Η Honda Πρωτοπόρος της Υβριδικής Τεχνολογίας
 
Η άφιξη του ανανεωμένου HR-V συμπίπτει με τα 25 χρόνια από τότε που το πρώτο Insight καθιέρωσε τη Honda ως παγκόσμιο πρωτοπόρο της υβριδικής τεχνολογίας το 1999.
 
Ήταν το πρώτο υβριδικό μοντέλο ανεξαρτήτως κατασκευαστή που κυκλοφόρησε στην Ευρώπη, και εισήγαγε το σύστημα Integrated Motor Assist (IMA). Αυτό βασιζόταν περισσότερο στον θερμικό κινητήρα, ενώ μέσω της υποβοήθησης του
ηλεκτροκινητήρα και της ανάκτησης ενέργειας μέσω πέδησης βελτίωνε την επιτάχυνση και μείωνε την κατανάλωση καυσίμου.
 
Εδώ και ένα τέταρτο του αιώνα, η Honda αναπτύσσει την υβριδική τεχνολογία της και το προηγμένο υβριδικό σύστημα e:HEV με δύο ηλεκτροκινητήρες χρησιμοποιείται πλέον σε όλη τη γκάμα, από το Jazz, το HR-V, το Civic και το ZR-V μέχρι το κορυφαίο CR-V.
 
4. Έξυπνη χωροταξία καμπίνας για υψηλά επίπεδα άνεσης, πρακτικότητας και ευελιξίας
 Η χωροταξία της καμπίνας παρέχει ευρυχωρία μοντέλου μεγαλύτερης κατηγορίας
 Τα χαρακτηριστικά και η διάταξη της καμπίνας μεγιστοποιούν την άνεση και την ευκολία χρήσης
 
Παράλληλα με τις εξωτερικές αλλαγές, η ανανέωση του HR-V επεκτείνεται επίσης στο εσωτερικό, όπου το χαμηλότερο τμήμα του κεντρικού ταμπλό και η κεντρική κονσόλα έχουν επανασχεδιαστεί, με κριτήριο την ευκολότερη πρόσβαση στη βάση ασύρματης φόρτισης τόσο από τον οδηγό όσο και από τον συνοδηγό. Η κεντρική κονσόλα, σε φινίρισμα high-gloss piano black, είναι πλέον πιο επίπεδη και εργονομικά βελτιωμένη
 
Επιπλέον, το HR-V εξισορροπεί το premium SUV στυλ με την εξαιρετική ευρυχωρία, που οι μηχανικοί της Honda πέτυχαν εξ αρχής με την ενσωμάτωση όλων των εξαρτημάτων του υβριδικού συστήματος κίνησης μέσα στο πλαίσιο και τον χώρο του κινητήρα. 
 
Ανάμεσα στις σημαντικές αλλαγές ήταν η ανασχεδίαση της εισαγωγής αέρα και η ενσωμάτωση εξαρτημάτων στο πάνω τμήμα του κινητήρα, που επέτρεψε την τοποθέτηση των ηλεκτροκινητήρων, του μοτέρ πρόωσης και της γεννήτριας στο
διαμέρισμα του κινητήρα για άριστη αξιοποίηση του χώρου. 
 
Η Honda μείωσε επίσης τη μονάδα ελέγχου ισχύος (PCU) κατά 20% συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά, το οποίο επέτρεψε την τοποθέτηση της βοηθητικής μπαταρίας 12V στο χώρο του κινητήρα, απελευθερώνοντας χώρο στο πίσω μέρος.
 
Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας για τη μεγιστοποίηση του χώρου της καμπίνας ήταν η τοποθέτηση του ρεζερβουάρ καυσίμου στο κέντρο το πλαισίου, κάτω από τα μπροστινά καθίσματα.
 
Επιπλέον, η μονάδα HVAC (θέρμανση/εξαερισμός/κλιματισμός) έχει γίνει σημαντικά πιο συμπαγής, γεγονός που βελτιώνει την εμπρόσθια ορατότητα, και δίνει μεγαλύτερη αίσθηση ευρυχωρίας παρά τo μικρό εξωτερικό πλάτος.
 
Νέα σημεία αναφοράς στην άνεση εσωτερικού  εσωτερικός σχεδιασμός του νέου HR-V επικεντρώνεται στην αλληλεπίδραση μεταξύ του επιβάτη και του αυτοκινήτου, παρέχοντας καλύτερη υποστήριξη και πλήρη ενσωμάτωση στην καθημερινή ζωή.
 
Η αίσθηση σύνδεσης με τον εξωτερικό κόσμο επιτυγχάνεται μέσω της εξαιρετικής ορατότητας, ενώ ο σχεδιασμός των παραθύρων επιτρέπει την είσοδο άπλετου φωτός. Στην απρόσκοπτη ορατότητα συνεισφέρει επίσης η ευθεία γραμμή του καπό και οι βάσεις των καθρεπτών που έχουν μετακινηθεί σε χαμηλότερη θέση στις πόρτες.
 
Για περαιτέρω βελτίωση της οδηγικής άνεσης, τα χειριστήρια είναι τοποθετημένα με γνώμονα το οπτικό πεδίο του οδηγού. Η απλή, φιλική προς τον χρήστη διάταξη ενισχύει την αίσθηση της ευρυχωρίας, ενώ τα άμεσα αναγνωρίσιμα χειριστήρια για τα συστήματα ήχου και εξαερισμού εξασφαλίζουν ασφαλή και διαισθητικό χειρισμό.
 
Air Diffusion System (Σύστημα Διάχυσης Αέρα)
 
Το σύστημα διάχυσης αέρα (Air Diffusion System) με αεραγωγούς σχήματος L τοποθετημένους στις επάνω γωνίες του ταμπλό παρέχει σε όλους τους επιβάτες μία αναζωογονητική αίσθηση κίνησης φυσικού αέρα.
 
Μέσω ενός επιλογέα αφής, ο οδηγός μπορεί να εναλλάσσει το σύστημα σε κανονική έξοδο αέρα (με ροή προς τα εμπρός) και στο Σύστημα Διάχυσης Αέρα. Υπάρχει ένας επιλογέας για την εναλλαγή μεταξύ 2 προγραμμάτων: η κανονική έξοδος με ροή αέρα προς τα εμπρός και το Air Diffusion System που κατευθύνει μια διακριτική, ήπια ροή αέρα κατά μήκος των πλαϊνών παραθύρων.
 
Ο αέρας κατευθύνεται επίσης προς την οροφή, δημιουργώντας μια ήπια δίνη που δεν γίνεται σχεδόν καθόλου αντιληπτή από τους επιβάτες. Η θερμότητα που εκπέμπεται από τα πλαϊνά παράθυρα το καλοκαίρι εμποδίζεται από μια ‘κουρτίνα’
αέρα που σχηματίζεται γύρω από τους επιβάτες των μπροστινών και πίσω καθισμάτων, ενώ με αντίστοιχο τρόπο αποτρέπεται η είσοδος παγωμένου αέρα τον χειμώνα.
 
Προσαρμοζόμενος χώρος αποσκευών
 
Το ανανεωμένο HR-V διατηρεί την εντυπωσιακή πρακτικότητα του χώρου αποσκευών, διαθέτοντας πλήρως επίπεδο δάπεδο φόρτωσης και τα πίσω καθίσματα Magic Seats της Honda που παρέχουν ευελιξία για τη μεταφορά μιας ποικίλης
γκάμας αποσκευών και εξοπλισμού ανάλογα με τις εκάστοτε προσωπικές απαιτήσεις.
 
Η ευκολία πρόσβασης στον χώρο φόρτωσης δεν επηρεάζεται από την επικλινή οροφή. Η έξυπνη χωροταξία σε συνδυασμό με τα Magic Seats, το χαμηλό κατώφλι και το επίπεδο πάτωμα του χώρου φόρτωσης, καθώς και το μεγάλο άνοιγμα της πίσω πόρτας συνεισφέρουν στη μεγιστοποίηση του χώρου και διευκολύνουν την πρόσβαση. Μεγάλα αντικείμενα μπορούν να μεταφέρονται στο εσωτερικό του αυτοκινήτου καθώς και δύο ποδήλατα mountain (έχοντας αφαιρεθεί οι εμπρός
τροχοί) μπορούν να ασφαλίζονται εύκολα σε όρθια θέση. Ένας πρόσθετος αποθηκευτικός χώρος κάτω από το δάπεδο παρέχει ασφάλεια και προστασία.
 
Η hands-free λειτουργία της ηλεκτρικής πόρτας του χώρου αποσκευών ‘αυξάνει την άνεση κατά τη φόρτωση. Η λειτουργία εγγύτητας του smart key αναγνωρίζει όταν το κλειδί αφαιρείται από το όχημα και κλείνει αυτόματα την πίσω πόρτα.
 
Η επανασχεδιασμένη κεντρική κονσόλα διαθέτει μία μεγάλη κεντρική ‘τσέπη’, ιδανική για μεγάλα και μικρά αντικείμενα, δύο θύρες φόρτισης USB* μπροστά και δύο πίσω.
Επιπλέον, η βάση ασύρματης φόρτισης* βρίσκεται διακριτικά τοποθετημένη στο κάτω μέρος της κεντρικής κονσόλας. Ένα premium ηχοσύστημα 10 ηχείων με ανεξάρτητο ενισχυτή * και φώτα καμπίνας με ενεργοποίηση μέσω αφής ενισχύουν
την αίσθηση πολυτέλειας και άνεσης στο χαλαρωτικό περιβάλλον της καμπίνας.
 
* Ανάλογα με την έκδοση / τον εξοπλισμό
 
5. Σχεδιασμένο για τη χαρά της οδήγησης
 
 Το πλαίσιο και η ανάρτηση μεγιστοποιούν την ευελιξία και την οδηγική άνεση  Η αρθρωτή πλατφόρμα ‘Global Small Platform’ έχει υψηλό ποσοστό χάλυβα υψηλής αντοχής, το οποίο αυξάνει την ακαμψία του αμαξώματος
 
Το ανανεωμένο HR-V διατηρεί την πιο άκαμπτη δομή αμαξώματος που ανταποκρίνεται με μεγαλύτερη ακρίβεια στις εντολές του οδηγού, και προσφέρει μια ασφαλέστερη, πιο ικανοποιητική και άνετη οδηγική εμπειρία.
 
Αίσθηση τιμονιού και ανάρτησης
 
Σε σύγκριση με το μοντέλο της προηγούμενης γενιάς, η στρεπτική ακαμψία και η ακαμψία της κολόνας του τιμονιού έχουν βελτιωθεί με αποτέλεσμα μια πιο ομαλή αίσθηση κατά την αλλαγή κατεύθυνσης. Η είσοδος στις στροφές είναι πιο άμεση και η συνολική αίσθηση κατά τη διάρκεια των ελιγμών είναι πολύ πιο γραμμική και ακριβής σε σχέση με την προηγούμενη γενιά HR-V.
 
Η ανάρτηση μειώνει επίσης της τριβές και ανταποκρίνεται ταχύτερα σε ελαφρούς ελιγμούς οδήγησης. Αυτό επιτεύχθηκε με την αύξηση της μετατόπισης (offset) των ελατηρίων για τη μείωση των πλευρικών δυνάμεων στα αμορτισέρ, το οποίο με τη σειρά του μειώνει τις τριβές. Σε συνδυασμό με τους χαμηλής τριβής συνδέσμους και τα βελτιωμένα ελαστικά παρεμβύσματα της ανάρτησης, αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια πιο γραμμική και ομαλή κίνηση.
Στο πίσω μέρος, τα σινεμπλόκ βελτιώνουν τον έλεγχο των πίσω τροχών και την οδηγική άνεση. Όντας πλέον υδραυλικά, προσφέρουν βελτιωμένη απόδοση απόσβεσης, δίνοντας την καλύτερη απόδοση στην περιοχή των χαμηλών
συχνοτήτων, απορροφώντας τους κραδασμούς σε ορισμένες συχνότητες και παρέχοντας εξαιρετικά χαρακτηριστικά λειτουργίας.
 
Το σύστημα Agile Handling Assist (AHA) της Honda παρέχει δυναμική ευστάθεια, ειδικά σε αλλαγές κατεύθυνσης με υψηλές ταχύτητες και σε στροφές με υψηλά πλευρικά φορτία, όπως για παράδειγμα σε ελιγμούς διαφυγής έκτακτης ανάγκης. Το AHA λειτουργεί μέσω του συστήματος Vehicle Stability Assist (VSA), το οποίο ασκεί ελαφρά πέδηση στον εσωτερικό τροχό όταν ο οδηγός στρίβει το τιμόνι. Ως εκ τούτου, η απόκριση και η ευστάθεια του οχήματος βελτιώνονται, με αποτέλεσμα μια πιο σταθερή και προβλέψιμη εμπειρία οδήγησης.
 
Σύστημα πέδησης 
 
Το ισχυρό σύστημα φρένων προσφέρει αξιόπιστη πέδηση με αεριζόμενους μπροστινούς δίσκους 293mm και συμπαγείς πίσω δίσκους 282mm. Επιπλέον, ένα ειδικό ηλεκτρικό σερβόφρενο σε συνδυασμό με το σύστημα e:HEV εξασφαλίζει
ομαλή αίσθηση φρεναρίσματος με ομαλό έλεγχο τόσο της υδραυλικής όσο και της αναγεννητικής πέδησης. 
 
Πέραν αυτού, το πεντάλ φρένου του HR-V έχει τοποθετηθεί σύμφωνα με αυστηρά εργονομικά πρότυπα για να μειωθεί η κόπωση του οδηγού σε μακρινά ταξίδια.
 
Τα ηλεκτρονικά συστήματα πέδησης περιλαμβάνουν: Vehicle Stability Assist (VSA), Brake Assist System (BAS), Hill Start Assist (HAS) και Automatic Brake Hold (ABH).
Το Hill Descent Control ενεργοποιείται από την ελάχιστη ταχύτητα των 3 km/h. Αυτή η τεχνολογία παρέχει καλύτερο και ομαλότερο έλεγχο σε επιφάνειες με χαμηλό συντελεστή τριβής και απότομες κλίσεις, αυξάνοντας την αυτοπεποίθηση του οδηγού σε ένα ευρύ φάσμα καταστάσεων – από την οδήγηση σε ολισθηρές ράμπες σε ανοιχτούς χώρους στάθμευσης μέχρι από απότομους, χιονισμένους δρόμους.
 
Πλατφόρμα σχεδιασμένη για κορυφαία δυναμική συμπεριφορά και άνεση 
 
Η αρθρωτή πλατφόρμα της Honda Global Small Platform, βελτιώνει την ακαμψία του αμαξώματος, χάρη στο αυξημένο ποσοστό του χάλυβα υψηλής αντοχής. Επιπλέον, η χρήση χάλυβα με υψηλή αντοχή εφελκυσμού (980MPa, υψηλή τιμή λάμδα) στην κεντρική εγκάρσια δοκό του πατώματος και στο εσωτερικό των κεντρικών κολόνων, αυξάνει περαιτέρω την αντοχή και μειώνει το βάρος κατά 1,5kg. Η προσθήκη μιας δομής δακτυλίου στο πίσω μέρος των κολόνων C ενισχύει περαιτέρω το πλαίσιο και βελτιώνει τον έλεγχο κάθε τροχού, προς όφελος της ποιότητας κύλισης και του δυναμικού χειρισμού.
 
Βελτιώσεις χαρακτηριστικών NVH
 
Το HR-V βασίζεται σε μια εξαιρετικά άκαμπτη πλατφόρμα, η οποία σε συνδυασμό με την χαμηλών τριβών ανάρτηση και το μακρύ μεταξόνιο πετυχαίνει ανώτερη σταθερότητα. Αυτό αποσβένει εύκολα τις μεγάλες ανωμαλίες του οδοστρώματος και εξασφαλίζει ομαλή οδήγηση, ενώ παράλληλα οι κραδασμοί του δρόμου αποσβένονται και ο συντονισμός του κινητήρα μειώνεται.
 
Η ολοκληρωμένη προσέγγιση της Honda στη διαχείριση των χαρακτηριστικών NVH (Θόρυβοι, Κραδασμοί & Τραχύτητα) σημαίνει ότι το ανανεωμένο HR-V επιτυγχάνει μεγαλύτερη μείωση του θορύβου και των κραδασμών. Οι μηχανικοί κατάφεραν επίσης να μειώσουν τη μεταβολή της ηχητικής πίεσης κατά την εκκίνηση του κινητήρα κατά τη μετάβαση από την ηλεκτρική κίνηση (EV mode) και να καταστείλουν τον θόρυβο στις υψηλότερες ταχύτητες.
Το πάχος του κάτω μέρους του ταμπλό, το οποίο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην απομόνωση της καμπίνας από τους θορύβους του κινητήρα, πετυχαίνει σημαντική μείωση στη μετάδοση θορύβων και κραδασμών. Χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι πλαστικό και αυξημένο αριθμό σημείων έδρασης βελτιώθηκε η απομόνωση των κραδασμών, ενώ πρόσθετα ηχομονωτικά υλικά έχουν τοποθετηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε βασικές περιοχές όπως το πάνω τμήμα του ταμπλό, το καπό, τα πάνελ των θυρών, η κονσόλα και το εσωτερικό των φτερών.
 
Βελτιώνοντας και δοκιμάζοντας συνεχώς κάθε στοιχείο που επηρεάζει άμεσα στην οδηγική εμπειρία, η Honda έχει προσδώσει στο HR-V έναν νέο, δυναμικό χαρακτήρα που έρχεται να συμπληρώσει τη σύγχρονη σχεδίαση και τα εξαιρετικά επίπεδα άνεσης και ευρυχωρίας του μοντέλου.
 
6. Προηγμένη τεχνολογία συνδέει το αυτοκίνητο με την καθημερινή ζωή του ιδιοκτήτη του
 
 Επιλογές συνδεσιμότητας προσφέρουν άνεση και ασφάλεια
 
Το νέο HR-V συνεχίζει να προσφέρει μία συναρπαστική σουίτα συστημάτων infotainment που συνδυάζουν διαισθητική τεχνολογία με μία ποικιλία υπηρεσιών συνδεσιμότητας οι οποίες βελτιώνουν τα επίπεδα άνεσης, πρακτικότητας και
ασφάλειας.
 
Η εύχρηστη οθόνη αφής 9 ιντσών έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει μία ασφαλέστερη και εργονομική εμπειρία, αποτρέποντας τη διάσπαση της προσοχής του οδηγού. Η οθόνη μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με τις απαιτήσεις του χρήστη και περιλαμβάνει προσαρμοζόμενες συντομεύσεις (shortcuts) για λειτουργίες και πηγές ήχου που χρησιμοποιούνται συχνά.
 
Στην εκτεταμέμη γκάμα των εφαρμογών του οχήματος μπορεί να προστεθεί και το smartphone mirroring (κατοπτρισμός τηλεφώνου), που υποστηρίζεται από το ασύρματο Apple CarPlay (μέσω WiFi ή καλωδίου) και το Android Auto (με καλώδιο).
 
7. Ολοκληρωμένο πακέτο τεχνολογιών ασφάλειας Honda SENSING
 
 Πλήρης σειρά συστημάτων ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, ως βασικός εξοπλισμός 
 Τεχνολογία Honda SENSING με νέο Multi View Camera System (MVCS) 
 Σύστημα Hill Descent Control λειτουργικό από το 3km/h, και νέο Traffic Jam Assist
 
Το ανανεωμένο HR-V διαθέτει μία ευρεία γκάμα συστημάτων ασφάλειας, που εξασφαλίζουν για όλους τους επιβάτες υψηλά επίπεδα προστασίας. Τα συστήματα Auto High-Beam και Blind Spot Information περιλαμβάνονται στάνταρ σε όλες τις
εκδόσεις, ενώ τα μοντέλα Advance έχουν επιπλέον Cross Traffic Monitor (Παρακολούθηση Διασταυρούμενης Κυκλοφορίας) και στο κορυφαίο Advance Style έχει προστεθεί η λειτουργία LED Active Cornering Lights (Ενεργά Φώτα Στροφής
LED).
 
Στο επίκεντρο του συστήματος βρίσκεται μία νέα, ευρυγώνια κάμερα υψηλής ανάλυσης, που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) για την επεξεργασία των εικόνων. Για παράδειγμα, το Collision Mitigating Brake System (CMBS) ανιχνεύει
τώρα μοτοσυκλέτες μπροστά από το όχημα ώστε να περιορίζει τις επιπτώσεις σε περίπτωση μιας αναπόφευκτης σύγκρουσης.
 
Η κάμερα αναγνωρίζει όλα τα χαρακτηριστικά του δρόμου και της κυκλοφορίας, ενώ ανιχνεύει τα προπορευόμενα οχήματα και τις λευκές γραμμές με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια, γεγονός που βελτιώνει την απόκριση του γκαζιού όταν το προπορευόμενο όχημα έχει απομακρυνθεί ή όταν κάνετε προσπέραση.
 
Συγκεκριμένα το σύστημα ανιχνεύει πότε το αυτοκίνητο πλησιάζει την άκρη του οδοστρώματος (κράσπεδο, γρασίδι ή διαχωριστικό), πότε πλησιάζει ένα αντίθετα κινούμενο όχημα, ή παρεκκλίνει από τη λωρίδα του χωρίς να χρησιμοποιεί φλας και διαγραμμίσεις. Επιπλέον, το σύστημα υπολογίζει την κλίση του δρόμου, και βελτιώνει την ικανότητα διατήρησης της ταχύτητας κατάβασης.
 
Όπως όλα τα τρέχοντα μοντέλα της Honda, το νέο HR-V είναι εξοπλισμένο με το Honda SENSING, ένα πακέτο κορυφαίων τεχνολογιών οδικής ασφάλειας και συστημάτων υποβοήθησης που έχουν σχεδιαστεί για μεγαλύτερη οδηγική άνεση και ασφάλεια.
 
Το αναβαθμισμένο πακέτο τεχνολογιών ενεργητικής ασφάλειας περιλαμβάνει μία σειρά από συστήματα υποβοήθησης οδηγού, στον βασικό εξοπλισμό, χάρη σε μία νέα, μπροστινή ευρυγώνια κάμερα υψηλής ευκρίνειας με ευρύ οπτικό πεδίο και νυχτερινή λειτουργία,
 
Η τεχνολογική σουίτα του Honda SENSING περιλαμβάνει: 
 
o Collision Mitigation Braking System (CMBS), Σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος υποστηρίζεται από την μπροστινή ευρυγώνια κάμερα που μπορεί να ανιχνεύει πεζούς κατά τη νυχτερινή οδήγηση, σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Το σύστημα μπορεί επίσης να αναγνωρίσει δικυκλιστές και δύναται να φρενάρει εάν το HR-V διασχίσει τον δρόμο ή εισέλθει στην πορεία ενός επερχόμενου οχήματος o Adaptive Cruise Control, επιτρέπει στο HR-V να ακολουθεί την πιο αργή
ταχύτητα της κυκλοφορίας, διαχειριζόμενο αυτόματα την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Το σύστημα προσφέρει επίσης λειτουργία ‘Low Speed Follow’ και ομαλότερη επιτάχυνση και επιβράδυνση.
o Low Speed Brake System (Σύστημα Φρεναρίσματος Σε Χαμηλές Ταχύτητες), χρησιμοποιεί αισθητήρες υπερήχων στα άκρα του αυτοκινήτου για την ανίχνευση κινδύνου επικείμενης σύγκρουσης με τοίχο ή άλλο εμπόδιο υπό
κανονικές συνθήκες οδήγησης ή σε ένα πολύ δυνατό πάτημα του γκαζιού.o Lane Keep Assist (Σύστημα Υποβοήθησης Διατήρησης Λωρίδας), λειτουργεί από 72 - 180km/h σε αστικούς και επαρχιακούς δρόμους – και σε
αυτοκινητόδρομους πολλαπλών λωρίδων o Traffic Jam Assist, είναι μία νέα λειτουργία στο ανανεωμένο HR-V, που παρακολουθεί το προπορευόμενο όχημα και εφαρμόζει αυτόνομα τα φρένα όταν χρειάζεται ώστε να παραμείνει σε ασφαλή απόσταση, και εκτελεί ελιγμούς για να διατηρήσει το αυτοκίνητο στο κέντρο της λωρίδας o Road Departure Mitigation System, βοηθά τον οδηγό να μην παρεκκλίνει από το δρόμο, ανιχνεύοντας γραμμές, γρασίδι ή διαχωριστικό
o Traffic Sign Recognition System (Σύστημα Αναγνώρισης Σημάτων Οδικής Κυκλοφορίας) έχει αναβαθμιστεί στο νέο HR-V ώστε να συμμορφώνεται με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, περιλαμβάνοντας δεδομένα χάρτη για
πληροφορίες σχετικά με τα όρια ταχύτητας, πέρα από την συμβατική μπροστινή ευρυγώνια κάμερα που ανιχνεύει τις οδικές πινακίδες καθώς το όχημα κινείται προς τα εμπρός. Μόλις το όχημα περάσει μια πινακίδα, το
σύστημα την αναγνωρίζει αυτόματα και την εμφανίζει στην οθόνη LCD επτά ιντσών. Το σύστημα αναγνωρίζει στρογγυλές πινακίδες κυκλοφορίας για όρια ταχύτητας και απαγόρευση προσπέρασης. Μόνο η πινακίδα ορίου ταχύτητας
εμφανίζεται στη δεξιά πλευρά της οθόνης, ενώ οι περιορισμοί προσπέρασης και το όριο ταχύτητας εμφανίζονται στην αριστερή πλευρά μαζί με πρόσθετες πληροφορίες όπως οι καιρικές συνθήκες
o Intelligent Speed Limiter, αναγνωρίζει τις πινακίδες ταχύτητας και καθορίζει το όριο ταχύτητας. Εάν η πινακίδα ορίου ταχύτητας υποδεικνύει ταχύτητα μικρότερη από την πραγματική, αναβοσβήνει μία ένδειξη στον πίνακα
οργάνων με μία ηχητική προειδοποίηση και το σύστημα, σταδιακά, μειώνει την ταχύτητα o Front & Rear Collision Mitigation Throttle Control (Έλεγχος Γκαζιού για Αποφυγή Εμπρόσθιας ή Οπίσθιας Σύγκρουσης) μπορεί να ανιχνεύει
υπερβολική πίεση στο πεντάλ του γκαζιού, όταν το αυτοκίνητο είτε είναι σταματημένο ή κινείται με χαμηλές ταχύτητες, εκδίδοντας οπτικές και ηχητικές προειδοποιήσεις, και περιορίζοντας την ισχύ για να αποτρέψει ξαφνική κίνηση
προς τα εμπρός ή προς τα πίσω, αν υπάρχουν εμπόδια 
 
Ο οδηγός μπορεί να αποφασίζει πόσες πληροφορίες από τα συστήματα υποβοήθησης θα εμφανίζονται στην οθόνη υγρών κρυστάλλων TFT (LCD) 7 ιντσών, στον πίνακα οργάνων.
 
Παθητική ασφάλεια ενσωματωμένη στη δομή του HR-V 
 
Όλα τα HR-V διαθέτουν την κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία Advanced Compatibility Engineering™ (ACE™) της Honda, η οποία αποτελεί τη βάση για ανώτερη παθητική ασφάλεια και ενισχυμένη προστασία των επιβατών σε περίπτωση σύγκρουσης.
 
Το δίκτυο των διασυνδεδεμένων δομικών στοιχείων κατανέμει ομοιόμορφα την ενέργεια πρόσκρουσης στο μπροστινό τμήμα του οχήματος και μειώνει τις δυνάμεις που μεταδίδονται στον χώρο επιβατών. Το ACE™ δεν προστατεύει μόνο το
αυτοκίνητο και τους επιβάτες με τη διάχυση της ενέργειας που απελευθερώνεται μέσω της δομής του αμαξώματος, αλλά μειώνει επίσης την ενέργεια που δέχεται το άλλο όχημα. Αυτό εξασφαλίζει την προστασία των επιβατών σε συγκρούσεις με μικρότερα ή μεγαλύτερα οχήματα.
 
Για την προστασία των πεζών, η Honda έχει προσαρμόσει τον χώρο κάτω από το καπό και τη σχετική απόσβεση πρόσκρουσης. Για συγκρούσεις με πεζούς, η Honda έχει επίσης βελτιώσει τα χαρακτηριστικά κατανομής του φορτίου του προφυλακτήρα, ώστε να παρέχει πρώτης τάξεως προστασία των πεζών, χωρίς να επηρεάζει τη σχεδίαση.
 
Για τη Honda, η παθητική ασφάλεια είναι εξίσου σημαντική με την ενεργητική ασφάλεια για την προστασία των επιβατών σε περίπτωση ατυχήματος. Οι ιδιοκτήτες του HR-V και οι επιβάτες τους προστατεύονται πλέον από πολλαπλούς αερόσακους, ενώ το αυτοκίνητο είναι επίσης εξοπλισμένο με μπροστινά προσκέφαλα για τη μείωση των τραυματισμών από πρόσκρουση.

Για να σας εξασφαλίσουμε μια εξατομικευμένη εμπειρία στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Μάθετε περισσότερα...

Το κατάλαβα

COOKIES
Η imathiotikigi.gr μπορεί να χρησιμοποιεί cookies για την αναγνώριση του επισκέπτη - χρήστη ορισμένων υπηρεσιών και σελίδων. Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται στο σκληρό δίσκο κάθε επισκέπτη - χρήστη και δεν λαμβάνουν γνώση οποιουδήποτε εγγράφου ή αρχείου από τον υπολογιστή του. Χρησιμοποιούνται μόνο για τη διευκόλυνση πρόσβασης του επισκέπτη - χρήστη σε συγκεκριμένες υπηρεσίες της imathiotikigi.gr και για στατιστικούς λόγους προκειμένου να καθορίζονται οι περιοχές στις οποίες οι υπηρεσίες της ιστοσελίδας μας είναι χρήσιμες ή δημοφιλείς ή για λόγους marketing. Ο επισκέπτης - χρήστης μπορεί να ρυθμίσει το διακομιστή (browser) του κατά τέτοιο τρόπο ώστε είτε να τον προειδοποιεί για τη χρήση των cookies σε συγκεκριμένες υπηρεσίες της ιστοσελίδας, είτε να μην επιτρέπει την αποδοχή της χρήσης cookies σε καμία περίπτωση. Σε περίπτωση που ο επισκέπτης - χρήστης των συγκεκριμένων υπηρεσιών και σελίδων της imthiotikigi.gr δεν επιθυμεί την χρήση cookies για την αναγνώριση του δεν μπορεί να έχει περαιτέρω πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές.